• Cunoașterea limbii engleze este esențială
  • Trebuie să aibă experiență solidă în management
  • Să aibă în spate o cultură, să citească foarte mult, să învețe, să fie un acapator de informație

În Brașov ajung anual puțin peste un milion de turiști. Banii pe care-i cheltuiesc aici sunt buni pentru economia locală, dar nu suficienți.

Prin comparație, în orașele-stațiuni din Austria, vin, în fiecare an, de 10 ori mai mulți vizitatori. Doar un singur sat-stațiune, cume e Isghl, adună jumătate de milion de turiști străini. Anual. Și banii rămân în comunitate, pentru că doar localnicii au business-uri acolo.

În Brașov încă nu se întâmplă asta. Dar, s-ar putea. O spune și Rareș, un antreprenor de 39 de ani, de profesie inginer. După nouă ani petrecuți în America și Irlanda, știe exact ce vrea de la primarul lui. Să fie cinstit, cultivat, sportiv și licențiat în administrație publică.

Din business-ul pe care îl administrează, Rareș a învățat ce contează pentru a face performanță.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Rareș are o fabrică de bere artizanală și croitorie de hamace. Vrea ca primarul să eficientizeze timpul și resursele, așa cum face și el în cele două afaceri pe care le conduce.

Așa a reușit să își dubleze capacitatea de producție într-un an. Producea inițial 2.000 de litri de bere pe lună. A mai investit 160.000 de euro și a cumpărat o hală și mai multe tancuri de bere.

Acum produce mai mult decât dublu. 5.000 de litri de bere artizanală lunar. Din poziția lui știe cum arată un CV de primar ideal.

CV-ul primarului ar trebui să fie plin, să fie cu experiență, curat. Să aibă experiență de management în privat, să știe cu ce confruntă lumea, să știe cum să administreze correct resursele unei primării, unei administrații, să aibă cunoștințe în administrația publică”, spune Rareș Petre.

Un alt element ce nu trebuie să lipsească este cunoașterea limbii engleze, spune Rareș.

Multe afaceri, multe proiecte trebuie făcute la nivel internațional și să poată comunica liber cu cei din alte țări, să știe neapărat engleză la nivel foarte bun. Ar trebui să fie licențiat. Să treacă printr-o facultate. Studii politice sau studii administrative, relații publice, dar neapărat să aibă facultate. Să fie inteligent și să își dozeze inteligența, să aibă în spate o cultură, să citească foarte mult, să învețe, să fie un acapator de informație, să aibă inclinații sportive dacă se poate. Să îmi dea sentimental că e unul ca mine, că e un om normal!”, a mai spus Rareș.