Stiai ca 90% din timpul tau este petrecut in interior? Este esential așadar sa ai un mediu confortabil, productiv si sanatos. Cum faci asta? Iti spun eu acum.

Pe langa parametrii clasici de reglare a temperaturii, luminii si reducerii zgomotului, nu uita de calitatea aerului pe care il respiri. Mai ales ca indicii de poluare sunt mult mai ridicati in interiorul cladirilor decat in afara acestora.

Calitatea Aerului din interior iti poate afecta productivitatea muncii si sanatatea. Fel de fel de microorganisme, particule sau chimicale volatile plutesc de zor in jurul tau, chiar daca tu nu le vezi. Acesea sunt alimentate de niveluri crescute de umiditate, intre 70-95%, iar expunerea indelungata la mucegai poate duce chiar la astm.

Recomandări

CRĂCIUNUL ESTE DESPRE PACE
UN „GO TO HELL” FESTIV
ALERTĂ ÎN MAREA BALTICĂ
CARE-I ADEVĂRUL?
APUNE ERA TIKTOK?

Deci ai grija la gradul de umiditate din casa ta. Acesti contaminanti nu pot sa supravietuiasca decat daca au acces la apa. Un grad optim de umiditate pentru confortul tau este intre 30-60%, pe care il poti masura usor cu un higrometru. Mai poti masura si presiunea aerului interior, cu un barometru, ca sa eviti pierderea aerului sanatos. Aceasta ar trebui sa fie undeva la 760 mm coloana de mercur.

Ventilarea spatiilor si expunerea lor la lumina naturala sunt iarasi niste solutii simple. Studiile arata ca oamenii care muncesc in spații de lucru însorite și bine ventilate dorm mai bine și rad mai mult decât colegii lor din birourile mai neprietenoase. Și nu uita nici de plante. Ele îmbunătățesc nu numai respirația, dar si starea de spirit și memoria.

Respira sanatos intr-un spatiu frumos!