• Medicii spun că starea lui Alexei Navalnîi este stabilă
  • Acesta s-ar putea recupera complet
  • Încă nu se știe ce efecte pe termen lung va avea otrava asupra sănătății acestuia

Alexei Navalnîi a fost externat după ce a fost otrăvit aproape mortal. Doctorii de la spitalul german la care a fost internat timp de o lună susțin că acesta s-ar putea recupera complet, relatează CNN.

Navalny s-a îmbolnăvit după un zbor din Tomsk înspre Moscova pe 20 august. Inițial a fost internat în Omsk, iar apoi partajat la spitalul Charité din Berlin.

Spitalul a declarat că „starea pacientului s-a îmbunătățit suficient pentru ca acesta să fie externat de la terapie intensivă”. Alexei Navalnîi a fost tratat în spitalul nostru timp de 32 zile, dintre care 24 le-a petrecut la terapie intensivă.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Pe baza progresului și stării de sănătate actuale, terapeuții sunt de părere că recuperarea completă este posibilă. Totuși, e prea devreme să știm potențialele efecte ale otrăvirii grave pe termen lung”.

Guvernul german a afirmat că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu Novichok, un agent chimic folosit în perioada Sovetică, concluzie la care au ajuns două laboratoare din Franța și Suedia.

Kremlin a negat cu tărie orice implicare, dar încă rămân multe întrebări.

Agentul chimic cu care a fost otrăvit Navalny a fost folosit și în martie 2018, într-un atac asupra fostului spion rus Sergei Skripal, în Salisbury, Anglia. Mai mulți disidenți ruși au fost otrăviți în trecut.