• Un primar trebuie să fie transparent cu cetăţenii care l-au votat, să comunice cu ei
  • Cristian Chifoi ar administra Constanța așa cum își manageriază și afacerile
  • Cristian crede că tinerii sunt viitorul unui oraş, iar administrația trebuie să îi determine să nu plece


Până la 33 de ani a făcut deja praf toți banii pe care i-a adunat ca inginer. I-a investit într-un business, care a eșuat.

Nu s-a oprit. A luat-o de la capăt și a reușit. Ce îți spun acum e, pe scurt, povestea lui Cristian Chifoi. Un antreprenor din Constanța.

Cristian a fost inginer petrolist, dar și-a dat seama că munca asta nu e de el și a trecut în zona de business. Nu i-a ieșit din prima, dar a continuat să încerce.

Acum face gofre, care au strâns o mulțime de fani. Banii investiți atrag alți bani, dar nici iarba nu crește dacă nu există voință.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Cristian Chifoi: „Deci ce aş face eu dacă aş fi primar în Constanţa? În primul rând, m-as axa foarte mult pe dezvoltarea zonei de agrement pentru Lacul Siutghiol si Marea Neagră. Turiştii care vin la noi nu primesc mai mult decât o cameră de hotel şi un şezlong pe plajă. E păcat!

Eu, ca şi antreprenor, aş promova foarte mult Centrul Vechi al Constanţei, pentru că şase – opt luni pe an, acolo nu vine lumea. Şi din cauza aceasta ratăm niste încasări care ar putea să vină la bugetul local. Şi să ne ajute să ne creştem veniturile.“

Firmele din Constanța au realizat, în 2018, un profit total de 2,3 miliarde lei. Adică peste jumătate de miliard de euro. Business-urile locale, puse pe picioare de constănțeni, lipsesc însă din topul companiilor.

De ce? Birocrația, spune Cristian Chifoi.

Când și-a deschis primul local, a fost de 6 ori la primărie și a așteptat două luni după un act. Un sistem online ar rezolva problema. Și ar ajuta și în educație.

Pe primele cinci locuri se află, în ordine, o companie la care acționar majoritar este statul român, urmată de firme controlate de libanezi, italieni, arabi și olandezi. Cea mai profitabilă a fost Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, cu aproape 20 milioane euro.

Cristian Chifoi: „Mi-aş dori foarte mult ca studenţii din Constanţa să rămână în Constanţa şi la facultate şi apoi după ce termină facultatea. Pentru că în momentul de faţă, ei nu au oportunităţi de angajare sau de a face practică undeva. Spre deosebire de cei de la Medicină, aceştia au şansa de a face practică direct la spital.

Asta ar trebui făcut şi cu toate celelalte facultăţi. Că este Economie, că este Marketing, că este Management, ei ar trebui să meargă în toate instituţiile astea publice, private, nici nu contează, să facă practică şi să înveţe ceva.“

Și Cristian ar mai face ceva ca primar. S-ar folosi de rețelele sociale să țină legătura în mod real cu locuitorii orașului.