• Țările din Africa și din Oceania nu se tem de coronavirus, dar cer acțiune imediată în ce privește încălzirea globală
  • Prioritatea lumii în acest moment este coronavirusul, dar cea mai mare amenințare vine după
  • Până în 2100 vom asista la evenimente catastrofice daca nu reușim să salvăm planeta

În timp ce povestea legată de coronavirus continuă să domine lumea, există un mic loc care nu are nici măcar un caz de COVID-19 – insula Palau din Oceania, relatează IB Times.

Președintele acestei țări micuțe a declarat că insula este într-un risc continuu de a se scufunda, din cauza creșterii nivelului mării.

Premierul din Tuvalu, Kausea Natano, în timpul discursului său de la ONU, a spus că această țară cu o populație de aproximativ 11.500 oameni, nu are nici măcar un caz de coronavirus. Pandemia a apărut chiar când țara se recupera după cicloanele tropicale de care a fost lovită. Cel mai înalt punct de pe insulă este doar la câțiva metri peste nivelul marii.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Natano a adăugat că deși prioritatea actuală a liderilor lumii este combaterea pandemiei de coronavirus, problema încălzirii globale rămâne “cea mai mare amenințare pentru viețile, securitatea și bunăstarea Pacificului și popoarelor sale pe termen lung.”

David Kabua, președintele unei alte țări micuțe din Oceania fară nici un caz de Covid, Marshall Islands spune că “micile popoare insulare dau alarma cu privire la încălzirea globală – sunt critice pentru supraviețuirea tuturor” și că nu este timp de așteptare din partea acestor popoare pentru “promisiuni de hârtie”.

Pe lângă popoarele din Pacific, și cele din Africa dau semnale de alarmă pe această tema a încălzirii globale. Președintele Nigeriei, Issoufou Mahamadou a declarat “În favoarea soluțiilor bazate pe respectul pentru natură, păstram și sănătatea popoarelor noastre”. Oamenii de știință estimează că în sudul regiunii Sahara, temperaturile vor ajunge la 150% față de media globală.

Chiar și Președintele Keniei, Uhuru Kenyatta a spus în cadrul aceleiași întâlniri a ONU “casa noastră globală, plină de milioane de specii”moare încet, iar acum planeta “dorește să îi oprim ruinarea”.

Nu doar liderii politici au comentat situația actuală. Sir David Attenborough, un biolog bine cunoscut a explicat recent cum lumea se îndreaptă rapid către distrugeri în masă. A mai avertizat și că până în 2100, oamenii vor fi martori mai multor scenarii catastrofice dacă nu reușim să salvăm planeta.

Tot Attenborough a explicat cum natura pălește, iar dovezile sunt peste tot. După spusele lui, dacă oamenii nu fac ceva cât mai repede posibil, acest lucru va duce la distrugerea masivă a civilizației umane. Incidentele catastrofice vor fi “mult mai destructive decât Cernobîl”.