• Festivalul ciocolatei se desfășoară între 26-28 mai, 2023.
  • În 2022, românii au consumat peste 70 de tone de ciocolată premium.
  • De 4000 de ani de incoace, milioane de oameni folosesc ciocolata pentru plăcere, ca medicament sau în ritualuri.

Chocolate Saga, primul festival al ciocolatei din România te așteaptă weekend-ul acesta la Ghica House, în București, unde poți descoperi arta din spatele producerii ciocolatei alături de producători artizanali și maieștri ciocolatieri.

Festivalul are loc între 26 și 28 mai ferind vizitatorilor ocazia de a se bucura de cele mai fine și apetisante preparate pe bază de ciocolată. Organizatorul festivalului, Adina Istrate, a dezvăluit că evenimentul vine și cu alte surprize, pe lângă ciocolată: „Cea mai bună pralină din lume este o pralină românească și o veți vedea la târgul nostru. Pe lângă asta veți putea vedea și produse adiacente ciocolatei: cosmetice cu unt de cacao, ceai, vinuri fructate și nu numai. Intrarea este liberă și toți maieștrii ciocolatieri și toate casele vă așteaptă și la festival”.

Târgul expozițional va fi plin de surprize și inovații, iar intrarea este liberă pentru toți cei pasionați de acest deliciu. Maestrii ciocolatieri și casele producătoare așteaptă cu nerăbdare să-și încânte vizitatorii cu cele mai rafinate și încântătoare creații.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Ciocolata este un aliment care încântă omenirea de cel puțin 4000 de ani, fiind folosită atât pentru plăcere, cât și în medicină sau ritualuri. Românii se numără printre iubitorii înfocați ai acestui desert minunat, consumând în medie 1,7 kilograme de ciocolată pe an. În prezent, segmentul de ciocolată neagră (dark) reprezintă 16% din piața de ciocolată din România, în timp ce ciocolata cu lapte rămâne preferata românilor, dominând piața cu o proporție de 77%.

„Nu cred că există o persoană pe lumea asta care să nu guste ciocolata și să nu rămână impresionat. Acum, cerințele românilor, cererea românilor a devenit din ce în ce mai mare, în ultimul tump, asta și pentru că ieșim din ce în ce mai mult afară și vedem ce se întâmplă și pe acolo, ori cred că în felul acesta s-a diversificat și oferta pe această piață, inclusiv oferta decorurilor și a ciocolatei artizanale”, a explicat Rodica Bunea, de la Academia de artă dulce.

Citește și: