A venit momentul în care ne pregătim să ne despărțim de o tehnologie pe care ne-am bazat în ultimele decenii.

Cartelele SIM au devenit din ce în ce mai mici până când au dispărut complet. eSim-ui e acum cartela de mâine, iar unii producătorii folosesc deja doar varianta electronică.

De ce avem nevoie de orice tip de SIM? Fără acestea telefoanele nu există. Cartela funcționează ca o punte de conectare între tine și rețea, dar și ca ,,o carte de indentitate” pentru telefon. Numărul tău, locația în fucție de cel mai apropiat turn GSM și detalii despre operatorul cu care lucrezi sunt informații pe care o cartelă le stochează și le împarte cu rețeaua.

Recomandări

PARDITELE FAC ACORD DE GUVERNARE
IOHANNIS DECLASIFICĂ CSAT
ZELE CERE APĂRARE
RAFIILA CAUTĂ SOLUȚII
CAMPIONI LA SHOPPING
CE RISCĂ PREȘEDINTELE COREEAN?

Cum știe rețeaua cu cine vrei să vorbești? Atunci când apelezi un număr antena din telefonul tău trimite un semnal către cel mai apropiat turn GSM, acesta îl transformă în unde electrice pe care le trimite prin cablu către un centru de comutare și mai departe către centrala care procesează datele primite. Centrala trimite apoi unde electrice către cel mai apropiat turn de abonatul cu care vrei să vorbești, iar turnul trimite din nou unde electromagnetice către telefonul lui. Procesul ăsta poate fi făcut doar cu ajutorul unei cartele, așa că hai să ne întoarcem la SIM-urile electronice.

Producătorii au luat cipul pe care îl avem acum în cartelele fizice și l-au pus direct în telefoane  Noua tehnologie face telefoanele dual-sim să pară doar niște jucării. Noul cip te lasă să iți creezi până la 10 profiluri, adică 10 cartele clasice. Totuși, trebuie să știi că momentan nu poți folosi mai multe profiluri în același timp. eSim-ul aduce și un avantaj estetic, poate face telefoanele mai subțiri și mai sigure împotriva apei și a prafului. Asta pentru că nu mai are nevoie de acel sertar în care ne punem acum cartelele.