• Nu știm când se va încheia criza provocată de COVID, dar știm că nu vor rezista toate firmele
  • Unele dintre ele au cedat deja
  • Analiștii economici fac acum prospecții și rapoarte peste rapoarte, care nu arată prea bine

Se știe că 2020 n-a fost cel mai bun an din lume. Bineînțeles că nici firmele românești n-au scăpat de povara pandemiei.

„Câte companii românești riscă să nu mai existe? Există și businessuri care vor supraviețui mai ușor, ba chiar vor face și profit mai mare ca în anii anteriori? ” sunt curiozități obișnuite ale antreprenorilor și ale oricui este interesat de business.

Recent, a fost întocmit un raport pe această temă, care din fericire, are și o notă optimistă.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

2019 a fost considerat cel mai bun an din istoria business-ului românesc pentru firmele românești, lucru care în prezent ar putea reprezenta un dezavantaj. Dacă ne-am orienta după zicala ,,Cu cât ești mai sus, cu atât căderea este mai dureroasă”, am putea spune că într-adevăr, va fi dezastruous și pentru companiile care au dus-o bine. Dar totuși, trebuie să ne gândim că deși majoritatea firmelor românești au fost luate prin surprindere de criză,  au fost surprinse fiind stabile economic.

Conform rapoartelor, aproximativ 60.000 companii au solicitat acele certificate pentru situații de urgență, prin care să-și suspende activitatea și să ia anumite tipuri de împrumuturi. Aceste împrumuturi sunt cheia salvatoare, deoarece trend-ul în acest moment este pe tehnologizare și pe digitalizare. Deci chiar dacă anumite companii vor sfârși, se pot și salva dacă antreprenorii vor ști în ce să investească.

La nivel global, este estimată o scădere economică de 6%. La nivelul Uniunii Europene, undeva la 12%. Țări precum Germania, Italia, Franța deja sunt în recesiune pentru că au avut o scădere economică de 10% în pandemie.