• Kuleba a afirmat că Ucraina nu trebuie să dovedească nimic nimănui şi că succesul contraofensivei îi va răsplăti pe cei optimişti.
  • Ministrul de Externe ucrainean a recunoscut însă că Ucraina are nevoie de mai multe arme de rază lungă pentru a obţine mai multe rezultate pe termen scurt.
  • Kuleba adaugă că Ucraina este hotărâtă să-şi apere suveranitatea şi integritatea teritorială.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat sâmbătă că Ucraina va reuși să-și recupereze teritoriile ocupate de Rusia, în ciuda îndoielilor exprimate de aliații americani și europeni.

„Acum se așteaptă ca Ucraina să nu-și poată revendica rapid tot teritoriul”, a spus el. „Acest lucru demonstrează că chiar și cei care se îndoiesc devin mai plini de speranță cu timpul”.

El a respins evaluările pesimiste care sugerează că forțele ucrainene nu vor putea să cucerească orașul strategic Melitopol din sud-estul țării. Kuleba a mai că Ucraina a supraviețuit invaziei ruse din februarie 2022 și că acum este mai plină de speranță.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Totuși, avem nevoie de mai multe capacități pe rază lungă pentru a obține mai multe rezultate pe termen scurt”, a spus Kuleba. 

SUA au livrat Ucrainei peste 30 de lansatoare de rachete HIMARS. 

Oficialul ucrainean a subliniat, de asemenea, importanța sprijinului militar al aliaților Kievului, care au trimis armament, muniție și avioane de luptă pentru a ajuta la contraofensiva, potrivit POLITICO