- Chirurgia pe creier, folosind inteligența artificială, ar putea fi posibilă în doi ani, făcând-o mai sigură și mai eficientă, spune un neurochirurg.
- Dezvoltat la University College London, sistemul A.I. evidențiază tumorile mici și structurile critice, cum ar fi vasele de sânge din centrul creierului.
- Sistemul A.I. a analizat peste 200 de videoclipuri cu acest tip de intervenție chirurgicală hipofizară, atingând, în 10 luni, un nivel de experiență pe care un chirurg l-ar dobândi în 10 ani.
Chirurgia pe creier, folosind inteligența artificială, ar putea fi posibilă în doi ani, făcând-o mai sigură și mai eficientă, spune un neurochirurg al University College London, conform BBC.
Advertisment
Chirurgii stagiari lucrează cu noua tehnologie A.I., pentru a învăța operații mai precise pe creier în gaura cheii.
Dezvoltat la University College London, sistemul A.I. evidențiază tumorile mici și structurile critice, cum ar fi vasele de sânge din centrul creierului. Guvernul britanic spune că ar putea fi „un adevărat avantaj” pentru asistența medicală din Marea Britanie.
Recomandări
Operația pe creier este precisă și minuțioasă, un milimetru în direcția greșită ar putea ucide un pacient instantaneu.
Evitarea lezării glandei pituitare, de dimensiunea unui strugure, în centrul creierului, este esențială. Controlează toți hormonii organismului, și orice problemă cu ea poate provoca orbire.
Medicii consideră A.I. o revoluție în medicină
Sistemul A.I. a analizat peste 200 de videoclipuri cu acest tip de intervenție chirurgicală hipofizară, atingând, în 10 luni, un nivel de experiență pe care un chirurg l-ar dobândi în 10 ani.
„Chirurgii ca mine, chiar dacă sunt foarte experimentați, pot, cu ajutorul inteligenței artificiale, să facă o treabă mai bună pentru a găsi acea limită decât fără ea”, spune doctorul Marcus, unul dintre cei care testează operațiile A.I.
„Am putea, în câțiva ani, să avem un sistem A.I. care a văzut mai multe operații decât orice om a văzut vreodată”, a mai spus Dr. Marcus.
Citește și:
- „Criminalul” rapperului Tupac Shakur a fost identificat. Bărbatul este chiar unchiul rivalului lui Tupac, cu care s-a certat în cazino
- Cercetătorii au descoperit că sedentarismul crește riscul de dementă cu 60%. Lucrul în picioare poate evita demența
- Secuii din Sfântu Gheorge vor autonomie. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către primarul orașului: Statul român însuşi să stabilească autonomia Ţinutului Secuiesc
Partenerii noștri