• Costurile, principala barieră în calea tinerilor care vor să studieze afară
  • Aproximativ 50% dintre cei admiși refuză să mai plece din lipsă de bani
  • Grupul Educativa le propune tinerilor români împrumuturi de studiu
  • Garanția împrumuturilor – notele mari
  • Fondator FINS: „Ne uităm la profilul academic și profesional”

Și-n criză împrumuturile sunt populare. Și nu doar cele pentru case și mașini, ci și pentru educație. O alegere mai bună, din punctul nostru de vedere.

Educația pe datorie e un concept care câștigă teren în România. E soluția pentru problemele a circa 50% dintre tinerii care vor să studieze în străinătate. Pentru că fix 50% e procentul celor admiși care aleg să nu mai plece din lipsă de fonduri.

Soluția se numește FINS – un start up care le propune studenților împrumuturi mai prietenoase. Pune alte condiții decât băncile pentru împrumuturi de până la 25 mii euro!

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Alexandru Ghiță, fondator FINS: „E important de înțeles că nu le cerem apartamentul părinților ca garanție, ne uităm în principal la profilul lor academic și profesional, practic ce școală au făcut până acum, ce activități extracuriculare, voluntariat etc. Pentru cei care merg la programe de licență le dăm până la 25.000 de euro…Foarte importante sunt următoarele: flexibilitatea în utilizarea sumelor împrumutate, adică ei pot să folosească banii ăștia pentru orice tip de cheltuială, fie că sunt cheltuieli de taxe de școlarizare, de trai, de masă și casă sau bilete de avion. Sunt împrumuturi care sunt individualizate pe nevoile lor particulare, adică practic necesarul de finanțare, de creditare din fiecare lună.

Alice a apelat la un astfel de împrumut pentru a putea studia în Franța. Spune că a fost singura soluție și că nu regretă.

Alice Chempf, studentă în Franța: „Sunt studentă la masterat, la Sciences Po, în Paris, unde studiez Drepturile Omului și Intervenție umanitară ca program de master. Am ales să studiez în Franța pentru că Sciences Po este una dintre cele mai bune universități pe relații internaționale și științe politice și atunci a fost o oportunitate foarte mare pentru mine… Am accesat această platformă de finanțare, acest credit de la FINS, pentru că așa cum probabil știe toată lumea costurile de viață într-o țară precum Franța sunt destul de mari. Și atunci pe mine m-a ajutat foarte mult să mă descurc mai bine cu banii pe timpul studiilor… Cred că e o posibilitate, de a accesa poate niște programe de studiu pe care nu ai fi avut posibilitatea să le accesezi, din lipsa fondurilor suficiente.”