Când a fost ultima dată când ai vrut să intri pe un site și te-ai lovit de o pagină care te pune să alegi pozele potrivite, să le aranjezi sau să scrii o serie de cuvinte dintr-o poză ca să demonstrezi că ești un om cu conștiință și nu un robot rău?
Motivul pentru care există CAPTCHA pe internet e mai mult decât clar, dar eu vreau să iți spun că acest proces e mai complex decât pare. Nu e suficient să alegi pozele potrivite sau să bifezi o căsuță ca să demonstrezi că nu ești robot.
De fapt, în spatele noilor tehnologii RECAPTCHA stă un algoritm care iți analizează comportamentul de pe internet și de pe calculator. Unele teste monitorizează mișcarea cursorului de pe ecran – dacă acesta se mișcă pe direcții drepte, sigur nu ești om – mișcările omului nu sunt liniare, știam asta și o știu și testele CAPTCHA.
 Dar pentru că și această metodă de siguranță poate fi păcălită cu puțină inventivitate, inginerii au mai venit cu o soluție – istoricul din browserul tău. Un robot care e instruit să caute doar site-uri de vânzări, va face doar asta. Un om vă căuta cu siguranță și clipuri drăguțe cu pisici – pe asta se bazează testele CAPTCHA ca să își dea seama că ești o persoană reală. Și dacă tot am ajuns la partea în care testele se uită în trecutul tău – trebuie să știi că fiecare test pe care îl faci rămâne salvat într-o bază de date. Mai tărziu, rezultatele sunt și ele comparate.
 Mai multe teste CAPTCHA picate, mai multe șanse să fi un robot care nu are ce căuta pe internet. Site-urile fac asta ca să se ferească de cei care vor să aibă un avantaj pe internet – de exemplu, îi pot opri pe oamenii care folosesc boți ca să cumpere toate plăcile video proaspăt lansate ca să le vândă mai târziu la suprapreț.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT