• Sala Polivalentă din Cluj a devenit centru de spitalizare
  • Pacienţii asimptomatici sau cu formă uşoară de Covid-19 vor fi spitalizați în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca
  • Amenajarea sălii cu 350 de paturi a costat un milion de lei, iar banii au venit din donaţii
  • Sala Polivalentă este planul de rezervă în caz că nu mai sunt locuri în spitale

Clujenii au transformat Sala Polivalentă BT Arena într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de Covid-19. Aici au fost montate 350 de paturi, dotate complet. Banii pentru amenajarea sălii au venit din donaţii.

Iată ce spune Emil Boc, primarul orașului: „Astăzi să avem acel plan de rezervă pentru situaţii care sperăm să nu se întâmple niciodată. Este ultima linie a frontului în cadrul bătăliei împotriva coronavirus. Sperăm să nu-l utilizăm niciodată, dar, cum spune românul, paza bună trece primejdia rea“.

În sala sporturilor ar putea fi trataţi pacienţii asimptomatici sau cu o formă uşoară de Covid-19. „Vorbim de o resursă logistică de ultim resort pe care sperăm să n-o operaţionalizăm niciodată. Este prevăzută în Planul strategic medical de reorganizare a asistenţei spitaliceşti din judeţul Cluj pe ultima linie, după ce epuizăm toate resursele spitaliceşti ajungem la spitalul de campanie organizat într-un parteneriar de succes la Sala Polivalentă“, spune Mircea Abrudean, prefect al judeţului.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Noul centru de spitalizare a costat aproape un milion de lei, iar la final toate paturile vor ajunge în proprietatea ISU Cluj.

Sursă foto: Raul Stef