• Companiile din industria petrolieră, din sectorul financiar şi din tutun au avut cel mai bun ritm de recrutare.
  • 24 de sectoare de activitate au înregistrat o scădere a numărului de angajaţi în octombrie 2023 faţă de octombrie 2022.
  • Sectoarele de pe primele două locuri din clasament au înregistrat creşteri ale numărului de angajaţi de 8%.

Topul sectoarelor de activitate după recrutare în 2023: Companiile din industria petrolieră, din sectorul financiar şi din tutun au avut cel mai bun ritm de recrutare. Un număr de 24 de sectoare de activitate au înregistrat o scădere a numărului de angajaţi în octombrie 2023 faţă de octombrie 2022.

Industriile cu cea mai mare dinamică a recrutării în 2023 nu au ajuns la creşteri de 10% de la an la, potrivit unei analize a Ziarului Financiar. Sectoarele de pe primele două locuri din clasament au înregistrat creşteri ale numărului de angajaţi de 8%, iar al treilea din clasament a înregistrat o creştere de 7% de la an la an. Cele mai mari scăderi ale numărului de angajaţi au fost în minerit, de circa 22%.

Topul sectoarelor de activitate după dinamica recrutării de anul trecut arată că cel mai mare ritm de recrutare a fost înregistrat de industria petrolieră, sectorul financiar şi de industria de tutun, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ

Astfel, numărul de angajaţi din fabricarea produselor de coc­serie şi prelu­crarea ţiţeiului a crescut cu 8% în octombrie 2023 faţă de aceeaşi lună din anul precedent, până la 2.700 de angajaţi. O posibilă explicaţie pentru creşterea numă­rului de angajaţi din acest sector ar fi proiectele noi care au apărut acolo, precum Neptun Deep din Marea Neagră.

Citește și