• Fabrica pe care Tesla o construiește în Germania a rămas fără apă fiindcă firma nu a achitat facturile.
  • Gigantul producător de mașini electrice a fost avertizat în mod repetat că nu și-a plătit facturile.
  • La fabrica din Grünheide, Tesla speră să construiască 500.000 de vehicule electrice pe an, cu o forță de muncă de 12.000 de angajați.

Fabrica pe care Tesla o construiește în Germania a rămas fără apă fiindcă firma nu a achitat facturile, informează Deutsche Welle.

O purtătoare de cuvânt a companiei de furnizare a apei, Wasserverband Strausberg-Erkner (WSE), a declarat că Tesla a fost avertizată în mod repetat că a rămas în urmă cu plata facturilor.

„Perioada de preaviz de 14 zile a expirat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a WSE, Sandra Ponesky, pentru Associated Press. „Nu putem trata Tesla diferit față de alți clienți.”

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Uzina, cu sediul în Grünheide, în apropiere de Berlin, este prima fabrică a companiei din Europa. Producătorul speră să construiască acolo 500.000 de vehicule electrice pe an, cu o forță de muncă de 12.000 de angajați.

Producția ar putea începe din vara anului viitor. Statul Brandenburg, unde se află uzina, încă nu i-a acordat companiei o autorizație de mediu pentru noua uzină. Lucrările de construcție de până acum au avut loc cu autorizații preliminare, pentru etapele individuale de construcție. Localnicii și ecologiștii și-au exprimat îngrijorarea că apa potabilă din jurul fabricii va fi contaminată, iar o rezervație naturală din apropiere va fi puternic afectată.