• COVID-19 le dă bătăi de cap şi marilor capitale europene.
  • Parisul dă „stingerea” pe timpul nopţii, iar francezii trebuie să rămână în case.
  • Şi la Londra au fost aprobate măsuri severe pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2.
  • Angela Merkel se simte „neliniştită” din cauza numărului crescut de infectări.
  • Europa a depășit SUA, unde se raportează în medie peste 51.000 de infecții pe zi.

Europa este lovită în plin de coronavirus. Se raportează 100 de mii de cazuri zilnice. În Franța, Spania, Germania dar și Marea Britanie autoritățile se pregătesc de ce e mai rău.

Marea Britanie înregistrează cam 20.000 de cazuri pe zi, iar Londra și alte regiuni au intrat pe nivel 3 de restricții, cel mai sever. Nu mai sunt permise întâlniri între persoane care nu locuiesc în aceeași casă, iar barurile și cafenele care nu servesc mâncare s-au închis.

În Franța sunt peste 30.000 de cazuri pe zi, iar de azi intră în vigoare carantina nocturnă. Peste 20 de milioane de francezi, printre care și parizienii, nu vor mai putea ieși din casă după ora 21 fără un motiv bine întemeiat.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

În Spania, Madridul și alte regiuni sunt de mai bine de o săptămână în stare de urgență, iar oamenii pot părăsi sau intra în oraș doar pentru a merge la muncă sau alte motive justificate.

Și în Italia s-a înregistrat un record negativ ieri, peste 10.000 de cazuri în 24 de ore. România a avut trei zile la rând cu peste 4.000 de cazuri în 24 de ore și se așteaptă la noi creșteri.

Care este țara cu cea mai puternică creștere de cazuri din Europa

Cehia este țara cu cel mai mare număr de noi infectări, peste 9.500 de cazuri în 24 de ore. Sunt peste 77.000 de cazuri active, dintre care aproape 2.700 au nevoie de spitalizare, motiv pentru care au fost mobilizate spitale mobile.

Măștile de protecție au devenit obligatorii în spațiile publice încă de săptămâna trecută și s-au închis săli de sport, piscine, cinematografe, teatre, muzee, galerii de artă.

Oficialii de la Praga au început să instaleze spitale mobile, iar ministrul sănătății face un apel la medicii plecați din țară să se întoarcă și să dea o mână de ajutor.

Cehia, cea mai puternică creştere de cazuri la numărul de locuitori

Cehia a atins un record de 9.554 de cazuri noi de coronavirus la o populație de 10,8 milioane de locuitori. Din cele 77.217 cazuri active, 2.678 au nevoie de spitalizare, motiv pentru care au fost mobilizate spitale mobile.

Măștile de protecție au devenit obligatorii în spațiile publice încă de săptămâna trecută iar de săptămâna trecută a închis: săli de sport, piscine, cinematografe, teatre, muzee, galeriile de artă. Oficialii cehi au raportat 77.217 cazuri active, dintre care 2.678 au nevoie de spitalizare.

Pentru a face față situației au început să fie instalate spitale mobile care să poată prelua pacienții infectați, arată Reuters. Ele vor fi dotate cu personal atât din sistemul sanitar cât și din cel militar.

RECORD DE CAZURI:
Marea Britanie
Franța
Cehia
Germania
Olanda
Irlanda
Italia
Croația
Slovenia
Bosnia

Cehia – record de 9.554 de cazuri noi
Marea Britanie – 19.724 de cazuri noi
Franța – peste 30.000 de cazuri în 24 de ore
Spania – stare de urgență de 15 zile în Madrid