A nins toată noaptea pe Transalpina, în județul Gorj, iar stratul așezat în dimineața asta a creat un adevărat decor de iarnă, deși în calendar e abia jumătatea lunii octombrie.

Micii antreprenori nu s-au înghesuit să aplice pentru microgranturile de 2.000 de euro. Nici jumătate din totalul celor 50.000 de finanţări disponibile nu a fost acoperit.

Azi ai parte de vreme capricioasă, în aproape toată țara. O să plouă în nord-vest, dar și în Capitală, spre seara. Vestea bună e că va fi cald. Se vor înregistra 25 de grade celsius, la amiază.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Dacă stai în sectorul 1 sau 6, din Capitală, vei avea apă caldă în parametri normali abia de luni încolo. Atunci se va încheia revizia la CET Grivița, începută la sfârșitul lunii septembrie.

Pe de altă parte, noul primar al Capitalei a promis că, în 2 ani, nu vei mai avea probleme mari cu apa caldă și căldura în București. Vor fi înlocuiți 300 de kilometri de rețea, până atunci.

Un simplu test de sânge îți poate spune cât de grav te-ai putea îmbolnăvi de Covid. Testul arată concentraţia proteinelor vinovate de răspunsul imun exagerat al organismului și poate fi făcut în orice laborator de la noi din țară.

În sfârșit avem și noi un motiv de mândrie: România va livra Uniunii Europene aproape 3 milioane de flacoane de AmoxiPlus, produse de Antibiotice Iași.

Noi restricții sunt așteptate în Italia, din cauza numărului mare de infecții cu SARS-CoV-2. Printre ipoteze se numără interdicția ieșirii din case după 10 seara, dar fără a se ajunge la un lockdown total.

Coronavirusul anulează Crăciunul în Belgia. Autoritățile de acolo au spus că anul ăsta vor fi interzise târgurile de Crăciun.

Metallica o să țină un concert acustic organizat în scopuri caritabile. Concertul va putea fi vizionat pe o platformă online pe data de 14 noiembrie. Biletele costă 14,99 dolari.