• Muzeul de artă Zaishui este construit pe suprafața unui lac artificial
  • Muzeul ilustrează legatura dintre creația umană și frumusețea naturii
  • Pereții sunt din sticlă, pentru a permite vizitatorilor să vadă lacul
  • Muzeul se întinde un kilometru pe suprafața unui lac din China

În cazul în care îți place să-ți petreci timpul admirând arta într-un mediu natural, avem o recomandare specială pentru tine. În provincia chineză Shandong, arhitectul japonez Junya Ishigami a creat un adevărat paradis cultural și natural: muzeul de artă Zaishui. Amplasat pe un lac artificial, acest muzeu reprezintă o combinație remarcabilă între creația umană și frumusețea spectaculoasă a naturii.

Arhitectul japonez susține că muzeul ilustrează căutarea legăturii fundamentale dintre creativitatea umană și natură, servind ca un remediu pentru o problemă frecvent întâlnită în arhitectura chineză – distanțarea de mediul natural. În același timp, el subliniază că muzeul prezintă un design deschis, care permite apei să curgă liber peste podeaua sa, întruchipând astfel o simbioză perfectă între arhitectură și elementele naturale.

Muzeul fuzionează cu natura!

Ishigami a vrut ca Muzeul de Artă Zaishui să simtă că iese de sub lac. Coloane paralele se ridică din fundul lacului pentru a susține un acoperiș subțire din beton, cu o formă subtil ondulată.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

„Coloanele repetate la intervale regulate definesc noua suprafață a apei, iar marginea apei creată de acea suprafață definește noul teren”, a explicat Ishigami. „Se naște un nou exterior, în interiorul structurii.”

Citește și