• NASA a lansat Parker Solar Probe încă din 2018, o sondă spațială menită să exploreze misterul acestei stele.
  • Activitatea magnetică solară influențează fenomenele și vântul solar.
  • Coroana solară are 1 milion de grade Celsius, în timp ce suprafața Soarelui are aproximativ 6.000 de grade Celsius.

NASA are un scop nou, să atingă Soarele. Parker Solar Probe a trimis date senzaționale, care ne fac să înțelegem mai bine misterul coroanei solare, cu straturi exterioare cu  milioane de grade mai fierbinți decât suprafața lui. Această sondă conduce către o perspectivă mai profundă asupra celei mai apropiate și miseterioase stele.

Ce a descoperit nou sondă de la NASA?

NASA a lansat Parker Solar Probe încă din 2018, o sondă spațială menită să exploreze misterul acestei stele. Această zonă exterioară a Soarelui, mult mai fierbinte decât suprafața sa, a intrigat oamenii de știință de mult timp. Coroana poate atinge temperaturi de până la un milion de grade Celsius, o discrepanță masivă față de cele aproximativ 6.000 de grade Celsius, ale suprafeței solare. De-a lungul secolelor, cercetătorii au monitorizat petele solare și au examinat razele în diferite lungimi de undă. Cu toate astea, pentru a rezolva misterul coroanei fierbinți, era nevoie de o abordare mai directă.

Astfel, Parker Solar Probe a colectat date, în timp ce se apropie mai mult decât orice altă sondă spațială, care a făcut-o vreodată. Activitatea magnetică la suprafața Soarelui, inclusiv petele solare și buclele magnetice, pot influența fenomenele solare și pot chiar determina comportamentul vântului solar care se împrăștie în spațiul cosmic. Teoria lui Eugene Parker, conform căreia energia magnetică acumulată la suprafața Soarelui poate fi transferată în coroană prin ruperea și reconectarea liniilor de câmp magnetic, a fost considerată fundamentală.

Recomandări

CEARTĂ PE VILELE RAAPPS
SCHIMBĂ BANCA LA ȘCOALĂ
EMILY IN LONDON?
SHEERAN CÂȘTIGĂ
CONTINUĂ VACCINAREA
CE NU ȘTII NU TE DOARE

Citește și