• In tara cu cele mai multe accidente auto din Europa, nu e de mirare ca trebuie sa facem educatie rutiera la scoala! Nu avem inca ore in programa scolara, dar macar avem ONG-uri care merg sa ii invete pe cei mici cum sa fie in siguranta.
  • Obrazul subțire cu cremă de vacă se ține. De ce sunt atrase tinerele de azi de un produs veterinar? Iti spun eu imediat!
  • Si.. Doar tată de fată să nu fii. Cum cresc riscurile de boli de inimă pentru tăticii care pun suflet în educația copilului
  • Cât de apărat e Flancul estic azi? Dacă ne-ar lovi 100 de rachete – noi am doborâ vreo 5. Europa de est se bazeaza pe NATO, doar ca NATO nu prea are cu ce. O arata calcuele facute de alianta.
  • Ofertă de angajare pentru Elon Musk! Hai la Casa Albă să facem America Great Again. Propunerea vine direct la Donald Trump care vrea sa ii dea lui Musk pe mana banii americanilor.
  • Și… cine spunea că arta modernă e mâzgâleală de copil? Se opune puștiului care la doi ani vinde tablouri pe mii de euro.
  • Chitara pe care John Lenon o făcea să le „șoptească fanilor” a ajuns să valoreze astăzi o avere, mai exact aproape 3 milioane de dolari. Instrumentul a fost pierdut pentru mai bine de 50 de ani. De curând chitara a fost găsită în podul unei case și apoi a fost scoasă la licitație, într-un eveniment organizat la Hard Rock Cafe din New York. Chitara este una cu 12 corzi, iar John Lenon a folosit-o când Beatles a înregistrat albumul HELP.
  • Energia verde e tot mai pe val în România. Și la propriu, și la figurat. A fost pusă în funcțiune prima centrală fotovoltaică plutitoare din țară. Sistemul e instalat pe Lacul hidrocentralei Grebla, de lângă Reșița. E dezvoltat de TMK Hydroeneregy Power și va produce peste un milion de Kilowați-oră de energie verde în fiecare an.
  • Încă 2.700 de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță au fost debolcate prin decizia de azi a Guvernului. Posturile vor fi ocupate în perioada urmărtoare, promite Ciolacu. În acest an, Guvernul a mai debolcat angajări pentru alte 10.000 de posturi, prin deciziile de guvern din ianuarie și februarie.
  • Inteligența Artificială de la OpenAI nu mai vine gratuit. Asta este popunerea lui Sam Altman, care vrea să transforme compania dintr-una non-profit într-una care să facă bani. Cu toate astea, ca aplicațiile OpenAI să nu devină prea scumpe, Altman se gândește la o formulă „capped-profit” pentru compania pe care o conduce. Mai pe românește – să fie una cu profit limitat.
  • Nouă persoane arestate preventiv și patru în arest la domiciliu – e bilanțul în dosarul rețelelor false cu tratamente pentru slăbit. Decizia a fost luată de Tribunalul București, după ce polițiștii și procurorii din capitală au destructurat o rețea condusă de o asistentă de la o clinică privată, care fasifica rețete pentru medicamente tratamentul diabetului, în special Ozempic. Medicamentele sunt folosite și în rețetele pentru slăbit. În ultimul an, asistenta a fasificat peste 700 de rețete, ca să obțină medicamentele pe care apoi membrii rețelei le vindeau pe platforme de cumpărături online sau rețele sociale.
  • Un alt medicament pentru slăbit, de data Wegovy, le face probleme americanilor. Nu probleme penale, ci economice! Un raport al Senatului spune că dacă producătorul Novo Nordisk va vinde în continuare medicamentul la prețul actual,considerat prea mare de americani – sistemul public de sănătate ar putea intra în faliment.
  • Monitorizarea video în sălile de clasă din școli intră în linie dreaptă, după ce ministerul Ligiei Deca va completa legea Educației cu un proiect de Ordonanță de Urgență. Acesta prevede că școlile pot folosi camere de suprveghere video în clase cu acordul majoritar al părinților, iar profesorii vor avea doar un acord consultativ. Scopul monitorizării video este să prevină cazurile de violență sau bullying, ori să ofere probe în astfel de cazuri. Înregistrările nu pot fi folosite pentru contestații în ce privește evaluarea elevilor sau a profesorilor la orele de curs. Camerele video nu vor putea fi instalate în vestiare sau grupuri sanitare.
  • Balenciaga strikes again! Cum altfel? Atrage din nou atentia cu noua colecție. Perechea de sneakers în straturi, cu o talpă înaltă de 16 cm va apărea mâine la Shanghai – acolo unde Demna își va arăta colecția de primăvară 2025.
  • Până vine legea pentru inteligența artificială, avem deja un Oficiu European care să se asigure că legea va fi respectată. Comisia Europeană spune și că Oficiul pentru Inteligenta artificiala o sa promoveze cercetarea ca sa gasim cele mai bune si mai sugure sisteme cu AI.
  • Iohannis poate să-și ia gândul de la NATO. Contracandidatul său pentru postul de secretar general, olandezul Mark Rutte spune că e convins că el va fi seful NATO. Este optimist, dar nu este sprijinit de toată lumea – 3 dintre cele 32 state membre nu-l susțin – România, Slovacia și Ungaria.
  • Pacea dintre Ucraina și Rusia nu e singura de care se vorbește. Președintele Chinei, Xi Jinping cere o conferință de pace. Oficialii chinezi critică Israelul și cer să înceteze focurile.
  • David Popovici e in formă maximă pentru jocurile olimpice de vara asta de la Paris. Cel mai mare sportiv român a castigat aurul la o cursa de inot din Barcelona. Popovici a stabilit si recordul pentru competitia respectivă.
  • În schimb Simona Halep se luptă să ajungă acolo unde a fost odată. Refuzată la Roland Garros – turneul acestor zile – Halep se consolează cu turnee mai mici. A fost invitată la un turneu de 250 de puncte WTA de la Iasi – care se tine in perioada 21-26 iulie.
  • Atena petrece! Olympiakos Pireu a câștigat primul trofeu din istorie – Conference League. Grecii au invins-o finala jucată la ei in oras pe Fiorentina cu 1-0 după prelungiri. Nu toti cetatenii din Atena au fost fericiti – cu 5 ore inainte de meci toate magazinele au fost inchise. Pe străzi erau doar politisti, jandarmi, militari și stewarzii – toți cu ochii pe fanii lui Olympiakos cunoscuti pentru stilul lor vulcanic, dar si pentru bătăile pe care le duc cu suporterii echipelor rivale din oraș – Panathinaikos si AEK Atena.

Recomandări

CĂLĂTORII DE LUX
NEW MOVIE
TURCIA VREA APĂRARE
CHINA ÎȘI STIMULEAZĂ ECONOMIA
DECES LA BORD
LICITAȚIE PENTRU FRIENDS