• În acest moment, sondajele arată un sprijin de 41% pentru Biden și 39% pentru Trump.
  • Dintre alegătorii republicani, 10% au considerat mai puțin probabil că vor vota cu Trump, iar 56% au spus că decizia lor e neschimbată.
  • Mai puțin de jumătate, 46% din alegători consideră că decizia tribunalului a fost motivată politic în cazul lui Trump.

Decizia în procesul Trump poate influența rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie, reiese dintr-un sondaj recent. Chiar dacă va fi condamnat la închisoare, fostul președinte va putea continua campania electorală.

Până la alegeri mai sunt 5 luni, deci multe se pot schimba. Totuși, ce arată datele?

Datele, totuși, înainte de terminarea procesului Trump arătau un sprijin de 41% pentru Biden și 39% pentru Trump. Deci, lupta este foarte strânsă. Lucrurile se pot schimba mult în cinci luni, însă, cert este că acum cei doi candidați sunt cumva „umăr la umăr”.

Apoi, Reuters a făcut un sondaj după decizia în procesul Trump și de aici rezultă că 10% dintre alegătorii republicani înregistrați au declarat că în urma deciziei nefavorabile în cazul Trump, alegerea lor la vot se poate schimba. Este posibil să nu voteze cu Trump, iar asta înseamnă cu vor vota cu Biden sau nu vor vota deloc.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

55% au spus că în mod sigur nu vor mai vota cu Trump și restul de 50% au spus că decizia lor este neschimbată. Bineînțeles, în acest caz, cei 10% sunt interesanți, pentru că în această cursă foarte strânsă, 10% poate decide soarta alegerilor.

Mai este, de asemenea, interesantă o cifră în acest caz. Este vorba despre percepția alegătorilor în cazul procesului Trump, respectiv dacă a fost sau nu motivată politic această decizie. 53% au spus că decizia tribunalului nu a fost motivată politic și doar 46% au spus că a fost o motivație politică în decizie.

Va fi obligat Trump să renunțe la campanie dacă va primi condamnare cu executare?

Nu, nu va fi obligat. Constituția Statelor Unite permite acest lucru, deci, chiar dacă este condamnat, acest lucru nu este un impediment, iar suma uriașă pe care Trump a strâns-o din donații, probabil că provine de la cei 46% care au spus că este o motivație politică, deci este o răfuială politică între Biden și Trump și fostul președinte trebuie sprijinit nu doar cu voturi, dar și material.

Citește și