• Restaurantul Plaisance a lansat un meniu special China-France State Dinner Experience.
  • Mauro Colagreco este chef-proprietar al faimosului restaurant Mirazur din Menton.
  • Mauro a devenit în 2019 primul bucătar non-francez care a obținut trei stele Michelin.

Cum a fost să gătești pentru liderii Xi Jinping și Emmanuel Macron? Unul dintre cei mai buni
bucătari din lume își împărtășește experiența. Mauro Colagreco este chef-ul bucătar.

Ce preferă liderii mondiali și care este șansa de a gusta preparatele lor?

Curioșii care speră să aibă șansa de a gusta preparatele cu care au fost serviți cei doi lideri mondiali, vor trebui să se îndrepte către restaurantul Plaisance din Hong Kong, care a lansat un meniu special China-France State Dinner Experience, disponibil până la sfârșitul lunii iunie. Restaurantul este un avanpost al lui Mauro Colagreco, chef-proprietar al faimosului restaurant Mirazur din Menton, Franța, și unul dintre cei trei bucătari chemați să creeze meniul pentru cinele de stat.

Nu este oricine. În 2019, a devenit primul bucătar non-francez care a obținut trei stele Michelin în Franța. În același an, Mirazur a fost încoronat restaurantul nr. 1 în cadrul premiilor World’s 50 Best Restaurants. Să trecem al preparate.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Colagreco spune că echipa lui a avut la dispoziție doar o lună pentru a concepe și a pregăti felurile de mâncare pentru cina de stat – vorbim aici de recenta vizită a lui Xi în Franța. Meniul final a fost relativ scurt – o masă cu trei feluri pentru a se potrivi programelor strânse ale liderilor. Startul lui Colagreco a fost un crab Tourteau (crab de casă în Franța) și o prăjitură cu caviar Oscietra acoperite de jeleu, infuzată cu flori roz și violet. Apoi, pui Bresse gătitlent într-un amestec de coniac, vin de Porto și Madeira, și supă de pui. Mâncarea a fost acoperită cu un sos făcut cu Vin Jaune, un vin alb special produs în regiunea vinicolă Jura din Franța. Desertul? Căpșuni și Verbena Pavlova.

Citește și