• Copiii între 3 și 6 ani preferă roboții în locul oamenilor, arată un studiu
  • Socializarea interumană e amenințată, în viitor o să ajungă pe „cale de dispariție”
  • În studiu, copiii au un nivel de încredere mai mare în roboți decât în oameni
  • Marius Luican: Copiii se avântă cu mult mai multă credință și visează cu ușurință

Lumea virtuală devine din ce în ce mai complexă. Copiii și tinerii sunt cei mai afectați. Specia umană va interacționa din ce în ce mai mult cu roboți. Cum ne va afecta acest lucru?

„Depinde ce au de gând să facă cu noi roboții. Din câte am văzut sunt deja roboți care sunt făcuți special pentru copii care îi pot învăța chiar și empatia. Dar lucrul cel mai important este că noi suntem ființe sociale și nu putem trăi fără ceilalți oameni. Tehnologia probabil este bună până la un anumit punct și ne poate ajuta, dar dacă rămânem doar în sfera tehnologiei nu cred că este un lucru foarte bun pentru noi oamenii să interacționăm exclusiv cu roboți și nu și cu oameni”, a spus Florin Dranga, psihoterapeut, la Aleph News.

Avantaje și dezavantaje din perspectiva A.I

Roboții sunt deja superiori oamenilor. Asta când vine vorba despre încrederea pe care o dau copiilor. O arată un studiu publicat în Science Direct în care este menționat că un copil cu vârsta de la 3 la 6 ani consideră că omul este mai predispus la greșeală decât un robot.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

„Cu siguranță că odată ce crește această tehnologie va fi extrem de ușor să te adaptezi și putem să vedem acest lucru și la generația anterioară care s-a adaptat cu industrializarea, lucruri care pentru bunicii noștri păreau extrem SF să spunem așa. Na, este o normalitate la care o să avem din ce în ce mai mult acces în fiecare colț al vieții noastre și generațiile actuale se vor adapta mai greu decât generațiile noi care vin după dar este întotdeauna vorba despre progres

Evident că inteligența artificială va ca un fel de asistent al nostru. Există în momentul de față și niște scenarii care pot peria să spunem așa. Musk lucrează la acel cip care practic își propune să creeze o interfață între minte și tehnologie și practic toată tehnologia pe care acum o avem în diferite dispozitive acest cip își propune ca în viitor să fie direct în mintea noastră, ceea ce poate să fie o perspectivă de speriat evident sunt foarte multe beneficii dar în același timp și foarte multe riscuri care vin totodată cu această tehnologie și când vorbesc riscuri vorbesc de propagandă, vorbesc de vulnerabilități și așa mai departe”, spune Alexandru Panait, expert A.I, la Aleph News.

Relația copil-robot, o legătură mai ușoară decât cea a adulților

Dar te-ai întrebat vreodată de ce copiii tind să aibă mai multă încredere în roboți comparativ cu adulții? De ce copiii pot lega mai ușor „prietenii” cu roboții? O nouă cercetare aduce lumină asupra acestui fenomen intrigant și arată care este efectul.

„În primul rând el nu face calcule de eficiență, el mizează cu mult mai mare ușurință, copilul nu ia în calcul consecințe, copilul nu are frici, în linii mari, îi place să joace și pentru el toată viața este un joc, gândiți-vă cu câtâ ușurință capătă viață orice obiect din jurul lui o jucărie, un ursuleț, uneori poate să capete viață un simplu băț, o mătură sau un făraș pe care îl folosește mama prin gospodărie.

Deci A.I-ul este probabil în primul rând pentru copii un partener extraordinar, chiar dacă A.I-ul ar mai greși ici și colo, are tot timpul să se perfecționeze, Cu siguranță că este un partener de joacă ideal și sunt sigur că foarte multe jucării vor exploata această dimensiune a tehnologiei pentru copii”, spune Marius Luican, sociolog, la Aleph News.

Citește și