• Max Verstappen a câștigat Grand Prix-ul Canadei, gestionând excelent un restart după un safety-car, pentru a obține un avans decisiv în fața rivalilor săi.
  • Lando Norris a condus de două ori cursa, dar a terminat pe locul doi, în timp ce George Russell a depășit pe Lewis Hamilton cu trei tururi înainte de final, ocupând ultimul loc pe podium.
  • Hamilton a terminat pe locul patru, urmat de Oscar Piastri pe locul cinci și Fernando Alonso pe locul șase.

Max Verstappen, de la Red Bull, a câștigat un Grand Prix al Canadei pe o pistă umedă și uscată, care s-a transformat într-o luptă între cinci mașini pentru poziția de lider în ultimele 10 tururi, scrie BBC.

Verstappen a gestionat cu măiestrie un restart după o perioadă de safety-car cu 11 tururi înainte de final, pentru a se avânta la un avans decisiv, în timp ce Lando Norris și Oscar Piastri de la McLaren s-au luptat cu Mercedes-urile lui George Russell și Lewis Hamilton în spatele său.

Verstappen a scos aproape două secunde într-un singur tur și de acolo a controlat cursa până la final.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ROMÂNIA VS. OLANDA
HAPPY WORK PLACE

Norris a condus de două ori cursa mai devreme, pe măsură ce condițiile fluctuau între umed și uscat, dar a pierdut de fiecare dată, oprindu-se mai târziu decât Verstappen.

Iar în ultimele tururi nu a putut face nimic în fața campionului mondial atunci când a fost nevoie și a trebuit să se mulțumească cu locul doi.

Russell l-a depășit pe Hamilton cu trei tururi înainte de final pentru a ocupa ultimul loc pe podium, dar a rămas cu regretul pentru câteva erori cheie în timpul unei curse pe care a pornit din primul său pole position din ultimii aproape doi ani.

Hamilton a ocupat locul patru în fața lui Piastri, cu Aston Martin-ul lui Fernando Alonso pe locul șase.