• Media națională este de 430 de mașini la mia de locuitori.
  • Timiș, Cluj sau Constanța au peste 400 de mașini la mia de locuitori.
  • București și Ilfov au peste 1000 de mașini la mia de locuitori.
  • Timbrul de mediu eliminat a adus multe mașini second-hand.
  • București și Ilfov au 45 de mașini noi la mia de locuitor în 2023.
  • 2 români dintr-o mie și-au luat mașini noi anul trecut în Teleorman.

Dacă e să stam bine la ceva, stam bine pe scaunul de la șofer. Românii au la fel de multe mașini ca francezii, nemții sau austriecii.

Doar București și Ilfov au împreună peste 1000 de mașini la mia de locuitori, iar în niciun județ nu găsim mai puțin de 200 de mașini la o mie de oameni. Asta arată o analiză ZF din Atlasul de Business apărut astăzi. După Capitală, stau bară la bară în trafic județele Timiș, Cluj, Constanța, Hunedoara și Argeș care au fiecare peste 400 de mașini la mia de locuitori.

Avem o medie în țară de 430 de mașini la mia de locuitori, adică mai mult decât dublu față de acum 10 ani. Cum am ajuns aici? Românii au adus tot mai multe mașini second-hand din străinătate după ce a fost eliminat timbrul de mediu din taxa de înmatriculare. Și transportul în comun insuficient din marile orașe i-a făcut pe români să aleagă mașinile.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Și chiar dacă stăm bine la volan, nu prea stăm pe scaune noi. În București și Ilfov am avut 45 de mașini noi la mia de locuitor în 2023, iar în Timiș doar 10. Codașele României sunt județele Teleorman și Botoșani unde anul trecut doar doi oameni dintr-o mie și-au cumpărat o mașină nouă.

Citește și