• Trei elevi geniali de la Liceul Internațional de Informatică din București au inventat aripa de avion care poate revoluționa industria aviatică. I-au impresionat pe oamenii din armata americană, pe greii din industria tech și pe universitarii prezenți la concursul International Science and Engioneering Fair din Los Angeles. Au luat și un premiu pentru invenția lor.
  • Cum ar fi să stai degeaba 20 de ani și să fii și plătit pentru asta? E cazul unei franțuzoaice care nu se simte deloc fericită – își acuză angajatorul că nu i-a dat niciun task în toți anii ăștia.
  • Australienii din Perth o iau pe urma constănțenilor – ai văzut o mașină parcată aiurea? Fă-i o fotografie și trimite-o autorităților locale. Va fi mai bine pentru oraș. La noi se întâmplă pe WhatsApp.
  • Reclamele la tigări electronice si vaping vor fi interzise – a decis ieri Camera Deputatilor. Ca legea sa intre in vigoare mai e nevoie sa fie promulgată de președintele Iohannis, indiferent dacă va ajunge apoi la NATO… sau nu 🙂
  • Poți uita de mașină, mai nou copilul este magnet pentru femei.Femeile văd bărbații mai atrăgători atunci când aceștia își plimbă copiii.Fenomenul mai este cunoscut sub numele de efectul Hugh Grant, după filmul About a Boy, în care actorul folosea un copil ca să atragă femeile.
  • Cum să-i spui că o iubești? Dacă ești mai emotiv sau neinspirat pentru un mesaj convingător, acum poți să apelezi la serviciile unui „traducător” de sentimente. Noua meseria a fost inventată de patronul unei florării.
  • Coalitia decide astăzi data alegerilor prezidențiale. PSD doreşte ca alegerile să aibă loc în septembrie, iar PNL, în decembrie, pe motiv că în septembrie procesul educaţional ar avea de suferit.
  • Rafila vrea ca medicii să învețe să dea veștile rele mai bine. Ministrul Sănătății propune ca asistenții medicali și medicii să facă obligatoriu cursuri de comunicare pentru a îmbunătăți interacțiunea cu pacienții și familiile acestora.
  • Braşovul a fost desemnat cel mai sigur oraș din România. Oradea și Cluj-Napoca completează topul orașelor românești în care locuitorii se simt cel mai în siguranță, conform unui studiu Storia. Pe de altă parte, românilor le e cel mai frică să meargă în Tulcea, Ploiești și Brăila. Bucureștiul e pe locul 21 în clasament.
  • Mai au o lună timp să fugă! Curtea Constituţională a României a amânat până pe 11 iulie dezbaterea sesizării formulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru Legea „fugarilor”. Legea prevede ca persoanele condamnate definitiv, care nu vin în şapte zile la Poliţie pentru a fi încarcerate, să fie considerate evadate şi riscă o inchisoare de la 6 luni şi 3 ani.
  • Lotul 3 din autostrada A0 Sud, dintre Bragadiru şi Joiţa, adică dintre DN6 Bucureşti-Alexandria şi Autostrada A1, ar putea fi gata spre finalul lunii septembrie, cu aproape o lună întârziere faţă de termenul promis în aprilie de către grecii de la Aktor.
  • Ungaria a lansat sloganul „Make Europe Great Again” pentru președinția sa de șase luni a Consiliului UE, inspirat de campania lui Donald Trump. Ministrul Afacerilor Europene, János Bóka, a subliniat că sloganul reflectă dorința unei Europe mai puternice și independente.
  • Tesla are atâtea maşini nevândute încât pot fi văzute din spaţiu. Cererea pentru vehicule electrice a încetinit, iar competiția cu alternative mai ieftine, în special din China, afectează negativ vânzările, așa că Tesla are un surplus de 50.000 de mașini.
  • Fostul asistent al lui Bill Gates ar putea fi în curând mai bogat decât cofondatorul Microsoft. Averea de 154 de miliarde de dolari a lui Steve Ballmer îl plasează chiar în urma fostului său șef pe lista miliardarilor Bloomberg.
  • Copiii care mănâncă arahide de mici dezvoltă mai greu algerie, arata un studiu britanic. Daca-i dai copilului arahide din primele luni de viața, ai putea reduce cu 80% riscurile să facă alergie la ele. 2% din populația din Europa și Statele Unite e afectată de acestă alergie.
  • 50% dintre adulți se tem de bătrânețe, arata un studiu Forbes. Frica de batrânețe vine la pachet cu frica de moarte, de boală sau de schimbare. Chiar daca e cea mai mare teamă pentru adulți, mai trece odată cu înaintarea în vârstă, arată studiul făcut pe 2.000 de oameni.
  • Grecia rămâne fără plaje. În ultimii 30 de ani, a pierdut 250 de kilometri pătrați din plajele sale. Un expert din Creta avertisează că situția ar putea fi și mai rea până în 2050 când nivelul mării ar putea crește cu până la 30 de cm. Problema o reprezintă schimbările climatice.
  • Ministerul Finanţelor vrea ca de la 1 ianuarie 2025, toate companiile să fie obligate să emită facturi electronice pentru toate vânzările către clienţii finali. Ministrul spune că propunerea va ajuta în lupta împotriva evaziunii fiscale.

Recomandări

REZULTATELE ALEGERILOR
ÎN SPATELE CORTINEI
ISRAELUL PREGĂTEȘTE ATACUL
BRITNEY MARRIED HERSELF
MOLDOVA ALEGE UE
O NOUĂ ACUZAȚIE