• Uniunea Europeană ar putea să să nu-și atingă obiectivele climatice pentru 2030, iar Germania și Italia sunt cel mai departe de aceste obiective.
  • Cele două țări ar putea ajunge să dea 15 miliarde de euro pe carbon credits pentru a atinge obiectivele UE privind clima.
  • Țările care nu își ating obiectivele climatice pot cumpăra credite de la țările vecine care își depășesc obiectivele.

Germania și Italia au restanță la climă. Cele două țări sunt cel mai departe de obiectivele climatice ale UE, potrivit unui studiu al T&E, o organizație non-profit care militează pentru transportat mai sustenabil.

Italia și Germania sunt atât de departe de obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în industrii precum transporturile și clădirile, încât ar putea ajunge să cheltuiască peste 15 miliarde de euro pe carbon credits pentru a atinge obiectivele europene.

Germania și Italia ar putea absorbi majoritatea creditelor disponibile în UE. Asta ar putea duce la un război al ofertelor din partea altor țări care nu își ating obiectivele climatice.

Recomandări

LASCONI INTRĂ ÎN TURUL 2
LE-O DĂM ÎN VOT!
CUVÂNTUL ZILEI
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ
PNL VINE CU EXPLICAȚII

O lege a UE privind clima stabilește obiective obligatorii de reducere a emisiilor pentru fiecare dintre cele 27 de țări ale blocului comunitar. UE vrea să reducă emisiile cu 40% până în 2030, față de nivelurile din 2005. Legea se aplică în sectoare precum transporturile, construcțiile și agricultura, care reprezintă puțin sub două treimi din emisiile UE.

Țările care nu își ating obiectivele climatice pot cumpăra credite de la țările vecine care își depășesc obiectivele.

Potrivit T&E, se așteaptă ca Spania să aibă cele mai multe excedente, urmată de Grecia și Polonia. Ce puțin 12 țări au șanse foarte mici să reducă emisiile de carbon conform legii europene.

Încercările din Germania, Italia și Franța de a reduce emisiile din agricultură și transporturi au stârnit proteste din partea fermierilor și a cetățenilor îngrijorați că acestea vor duce la creșterea costurilor și vor face ca produsele UE să fie mai scumpe decât cele importate.

Citește și