• O pată uriașă în Marea Neagră i-a alertat pe turiști și pescari, în zona Reyna – Portul Constanța. Oamenii au crezut că e vorba de poluare cu hidrocarburi, însă verificările făcute de Autoritatea Navală au dus la concluzia că e vorba de fapt de reziduri cereale, cel mai probabil aduse de vânt sau curenții marini. Ministrul mediului îi liniștește pe turiștii din zonă – „puteți intra liniștiți in mare, nu e niciun pericol”, spune Mircea Fechet.
  • Plănuiește-ți atent călătoriile, dacă ai de mers pe una din autostrăzile A1 sau A3. Centrul Infotrafic anunță lucrări și restricții de circulație pe autostrada București – Pitești, la Kilometrul 109. La fel și pe autostrada A3 pe sensul Turda – Târgu Mureș, între kilometri 7 și 8.
  • A venit vacanța, ai grijă în ce zonă mergi, dacă ai ales ca destinație Grecia, așa cum o fac majoritatea românilor! Un incendiu a izbucnit într-o suburbie din sudul Atenei. De data asta e vorba de un incendiu provocat intenționat, spun autoritățile din Grecia. Însă din păcate nu e o situație singulară. Ca și în anii trecuți, incendiile de vegetație sunt la ordinea zilei în Grecia – în ultimele 24 de ore nu mai puțin de 60 de incendii au izbucnit în țară, din care 16 sunt încă active.
  • …și hai să te țin la curent și cu ce se întâmplă prin Ecuador: țara a intrat în pană generală de curent timp de o oră. A fost vorba de o defecțiune în rețea, care a cauzat deconectări în cascadă, pe lanțul de distribuție. Pana a afectat 18 milioane de oameni.

Recomandări

LIBAN ATACĂ CU 100 RACHETE
ZILELE BUCUREȘTIULUI
IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA