• Ucraina susține că a distrus o bază rusească de drone situată în regiunea Krasnodar, în apropiere de Marea Azov.
  • Moscova nu a comentat încă rapoartele, dar a declarat că a doborât mai multe drone în regiune în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.
  • Oficialii Marinei de la Kiev au declarat că mai mulți instructori și cadeți care învățau să opereze dronele Shahed de fabricație iraniană au fost uciși în atac.

Ucraina susține că a distrus o bază rusească de drone situată în regiunea Krasnodar, în apropiere de Marea Azov. Atacul, care a avut loc la 21 iunie, a fost confirmat de imagini din satelit ale Planet Labs și ale autorităților navale ucrainene.

Facilitatea vizată a fost utilizată pentru lansarea dronelor Shahed de fabricație iraniană și pentru instruirea cadeților. Operațiunea a fost un efort de colaborare între agențiile ucrainene de informații și marina ucraineană.

Moscova nu a comentat încă rapoartele, dar a declarat că a doborât mai multe drone în regiune în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, scrie BBC.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI


Oficialii Marinei de la Kiev au declarat că mai mulți instructori și cadeți care învățau să opereze dronele Shahed de fabricație iraniană au fost uciși în atac.
Într-o postare pe Telegram, oficialii Marinei din Kiev au declarat că operațiunea a fost planificată și desfășurată în parteneriat cu agențiile ucrainene de informații.


Baza se afla pe Marea Azov, vizavi de orașul ucrainean ocupat Mariupol, arată datele Planet Labs – compania cu sediul în SUA care a realizat fotografiile.

Citește și