• Victoria lui Russell a fost prima pentru Mercedes de la Marele Premiu al Braziliei din 2022.
  • Norris a fost pe urmele rivalului său şi a avut mai multe încercări de a prelua locul de lider.
  • Dar totul a degenerat în turul 64, când cei doi au intrat în contact, ceea ce i-a făcut pe amândoi să se întoarcă la boxe cu pene.

George Russell a câştigat duminică Marele Premiu al Austriei la Formula 1, după o coliziune între Max Verstappen şi Lando Norris, spre finalul cursei, în timp ce aceştia se luptau pentru poziţia lider.

Verstappen a primit o penalizare de 10 secunde pentru că a provocat o coliziune cu Norris după ce a trecut de pilotul McLaren în timp ce Norris încerca să depăşească. Britanicul a fost forţat să abandoneze.

A fost punctul culminant controversat al unei bătălii de mai multe tururi, în care fiecare s-a plâns de maniera de pilotaj a celuilalt.

Recomandări

AVEM DATELE ALEGERILOR!
TRUMP VS. BIDEN, CINE ARE DREPTATE?
CE SE ALEGE DE UK
AZI ÎNCEPE NEVERSEA
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP

Victoria lui Russell a fost prima pentru Mercedes de la Marele Premiu al Braziliei din 2022. El a fost presat de Oscar Piastri de la McLaren în ultimele tururi, dar a reuşit să îşi menţină avantajul şi să îşi asigure victoria.

George Russell a câştigat Marele Premiu al Austriei după o coliziune între Max Verstappen şi Lando Norris în timp ce aceştia se luptau pentru poziţia de lider.

Carlos Sainz de la Ferrari a ocupat ultima poziţie a podiumului în faţa lui Lewis Hamilton de la Mercedes, în ciuda unei penalizări de cinci secunde pentru septuplul campion pentru că a depăşit linia albă la intrarea la boxe la prima sa oprire.

În timp ce Verstappen a avut un start puternic din pole position şi a deţinut prima poziţie pentru o mare parte din cursă, un duel palpitant cu Norris, pilotul McLaren, s-a desfăşurat atunci când ambii au efectuat ultimele opriri la boxe în turul 52 din 71, când Red Bull a avut o oprire mai lentă din cauza unei probleme cu roata stânga spate.

Cu un decalaj de mai puţin de două secunde între cei doi, Norris a fost pe urmele rivalului său şi a avut mai multe încercări de a prelua locul de lider. Dar totul a degenerat în turul 64, când cei doi au intrat în contact, ceea ce i-a făcut pe amândoi să se întoarcă la boxe cu pene.

Acest lucru i-a permis lui Russell – care fusese mult timp pe locul al treilea – să treacă în frunte şi să preia conducerea Mercedes-ului, pe care a păstrat-o până la final, obţinând a doua victorie din cariera sa în Formula 1.

Citește și