• Imediat după accident, autorităţile au închis autostrada.
  • Procurorul Jean-Baptiste Bladier a confirmat că victimele sunt „doi bărbaţi şi o femeie”.
  • Printre cei decedaţi se numără şi pilotul, născut în 1989.

Un avion uşor s-a prăbuşit în apropiere de Paris, pe autostrada A4, provocând moartea a trei persoane. Incidentul a avut loc duminică după-amiază, când avionul, care se presupune că a atins un cablu electric, a căzut pe autostradă.

Procurorul Jean-Baptiste Bladier a confirmat că victimele sunt „doi bărbaţi şi o femeie”. Printre cei decedaţi se numără şi pilotul, născut în 1989.

Niciun vehicul de pe autostradă nu a fost lovit în timpul incidentului, evitându-se astfel o tragedie şi mai mare. Pentru a determina cauzele exacte ale accidentului, jandarmeria transporturilor aeriene a început o anchetă amănunţită.

Recomandări

LUI RISHI I-A SUNAK CEASUL
AVEM DATELE ALEGERILOR!
AVORTUL DIVIZEAZĂ AMERICA
AZI ÎNCEPE NEVERSEA
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP

În paralel, Biroul de investigaţii şi analize pentru siguranţa aviaţiei civile (BEA) a deschis o „anchetă administrativă”, subliniind gravitatea situaţiei şi necesitatea unei investigaţii complete.

Asociaţia rezidenţilor aerodromului Lognes a subliniat că acesta este al doilea incident de acest gen în mai puţin de un an. În iulie 2023, un alt avion turistic a ratat aterizarea pe pista Lognes-Emerainville, lovind bariera de pe A4.

În acel caz, toţi pasagerii au supravieţuit, dar incidentul a ridicat serioase semne de întrebare privind siguranţa zborurilor în zonă. Asociaţia rezidenţilor a criticat în mod repetat riscurile asociate cu survolarea zonelor urbane de către aceste avioane uşoare.

Citește și