• Steve Bannon a fost condamnat pentru sfidarea Congresului și se va prezenta luni la o închisoare federală din Connecticut.
  • Bannon a declarat că intenționează să difuzeze o ultimă ediție a emisiunii sale TV și a podcastului său de dreapta din afara porților închisorii înainte de a se preda autorităților.
  • El a spus că în ziua alegerilor, 5 noiembrie, „armata MAGA” va fi gata să se desfășoare în întreaga țară, la secțiile de votare și la numărătoarea voturilor, pentru a asigura victoria lui Trump.

Fostul consilier principal al lui Donald Trump, Steve Bannon, a declarat că nu se teme să meargă la închisoare sau să urmărească campania din 2024 a fostului Președinte din spatele gratiilor, conform BBC.

După ce a fost condamnat pentru sfidarea Congresului, cel care a fost văzut ca puterea din culisele Casei Albe la începutul mandatului prezidențial al lui Trump, se va prezenta luni la o închisoare federală din Connecticut.

El face încă apel împotriva condamnării sale pentru că a refuzat să se prezinte în fața comisiei de legislatori care investighează atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către susținătorii lui Trump. Bannon a susținut că toate conversațiile pe care le-a avut cu Președintele în acea zi ar trebui să fie protejate de privilegiul executiv.

Recomandări

PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
CE SCHIMBĂRI ADUC LABURIȘTII ÎN SCOȚIA?
CUM EVIȚI SĂ-ȚI FIE ANULAT ZBORUL?
UNDE TE CAZEZI DACĂ ALEGI DUBAI?
SUNAK DEMISIONEAZĂ DIN FRUNTEA PARTIDULUI

Dar săptămâna trecută Curtea Supremă a decis că nu își poate amâna sentința până după audierea apelului, iar acum Bannon va trebui să facă față sentinței sale de patru luni.

„Mi-am servit țara acum în ultimii aproximativ 10 ani concentrându-mă pe acest lucru”, a declarat el într-un interviu, referindu-se la politică și la mișcarea Make America Great Again (MAGA). „Dacă trebuie să o fac într-o închisoare, o fac într-o închisoare – nu face nicio diferență”.

El a spus că nu este îngrijorat că va rata o parte crucială a campaniei lui Trump, deoarece există o „armată MAGA” pregătită să se asigure că fostul Președinte îl învinge pe Joe Biden și se întoarce la Casa Albă.

Deși efortul său de a-și amâna sentința a eșuat, Bannon a declarat pentru BBC că intenționează să difuzeze o ultimă ediție a emisiunii sale TV și a podcastului său de dreapta din afara porților închisorii înainte de a se preda autorităților.

Bannon, fost bancher la Goldman Sachs, devenit o figură mediatică a dreptei alternative, a fost considerat de democrați drept creierul din spatele ascensiunii politice extraordinare a lui Trump, dar și al unora dintre cele mai divizatoare politici ale acestuia.

El a devenit cunoscut la nivel național în calitate de director executiv al campaniei prezidențiale de succes a lui Donald Trump din 2016 și apoi a devenit una dintre cele mai puternice figuri din Washington în calitate de strateg-șef al Casei Albe la începutul administrației Trump.

Cu toate acestea, la șapte luni după ce a fost numit la Casa Albă, a fost concediat și a petrecut ceva timp în derivă din cercul restrâns al lui Trump.

Bannon continuă să facă afirmația falsă că alegerile din 2020 i-au fost furate lui Trump – în realitate, instanțele au respins zeci de procese care contestau rezultatele și nu au apărut dovezi ale unei fraude generalizate.

În ziua alegerilor, 5 noiembrie, Bannon a declarat că „armata MAGA” va fi gata să se desfășoare în întreaga țară, la secțiile de votare și la numărătoarea voturilor, pentru a asigura victoria fostului Președinte. Acești susținători – inclusiv observatori ai secțiilor de votare și avocați – vor contesta buletinele de vot care, în opinia lor, nu ar trebui acordate lui Joe Biden, a spus el.

Citește și