• Europa se cutremură. La 3 saptamani dupa alegerile europarlamentare, liderul informal al continentului Emmanuel Macron, mai suferă o infrângere. A iesit pe locul 3 la alegerile parlamentare anticipate, convocate tot de el după infrangerea de pe 9 iunie. Partidul lui Marine Le Pen, pe primul loc, cu peste 33% din voturi, urmată de partidul de extremă stângă al lui Melanchon, cu 28. Macron are 21.
  • „Te-am si cultivat, Paraschivo, te-am dus la chermeză si meci”. Versurile lui Mărgineanu par să definească cel mai bine cultura românească. Raportul de la Statistică arată 19 milioane de vizite la muzee pe 2023. Asta inseamnă o medie ingrozitoare – cu o vizită de om pe an. Realitatea e că unii au mers si de peste 10 ori, dar sunt milioane bune, care nu au văzut cultura decât eventual… la dubă.
  • (Nici cu sănătatea nu stăm perfect, dar ne mai putem inspira de afară. Să cumperi dispozitive de vapat DOAR din farmacii este posibil in Australia. Dacă e rețeta perfectă vom analiza peste un număr de ani, speră medicii australieni.
  • Alegerile se mai pot amâna, dar bacul ba! Azi a fost prima probă scrisă la asa-numitul examen al maturității la care subiectele au fost exagerat de ușoare, remarcă profesorii care nu au fost implicati in conceperea subiectelor. Asta nu e singura problemă, a fost fraudă ca-n codru. Si inca una: Din cei 200.000 de elevi care au inceput scoala in 2012, doar 140.000 au mai ajuns azi la BAC.
  • E greu să stii cine va fi următorul președidinte, dar si mai greu e când vor fi alegerile organizate. În septembrie sigur nu, după cum rezultă din seria de intalniri fără sens purtate de partidele de la putere PSD și PNL. Azi Ciolacu a chemat partidele din opozitie la discutii …poate iese ceva. După USR, AUR, UDMR, SOS și PUSL, rezultatul este: vom mai avea intalniri si maine.
  • Se întâmplă în România! Mergi la spital să te trateze câinele. Spitalele din Ilfov au adăugat la ședințele de terapie câini care te ajută să te vindeci de anxietate și depresie. „HAM grijă de tine!” e numele proiectului.

Recomandări

LIBAN ATACĂ CU 100 RACHETE
ZILELE BUCUREȘTIULUI
IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA