• Ziua Independenței SUA din 4 iulie comemorează istoria, patrimoniul și poporul Statelor Unite ale Americii.
  • Americanii tind să sărbătorească ziua de 4 iulie cu un adevărat sentiment de patriotism.
  • În 1775, oamenii din cele treisprezece colonii americane au început lupta pentru independență față de dominația britanică a regelui George al III-lea.

Ziua Independenței SUA pe 4 iulie este o sărbătoare federală cu birouri guvernamentale, școli, piața bursieră rămânând închise. Americanii tind să sărbătorească ziua de 4 iulie cu un adevărat sentiment de patriotism. În general, oamenii înalță steaguri americane la casele lor, iar în marile orașe sunt organizate parade. Pe 4 iulie se înregistrează, de asemenea, o cursă de călători în fiecare an, scrie Hindustan Times.

Ziua Independenței SUA din 4 iulie comemorează istoria, patrimoniul și poporul Statelor Unite ale Americii.

În 1775, oamenii din cele treisprezece colonii americane au început lupta pentru independență față de dominația britanică a regelui George al III-lea. Acest conflict a marcat începutul Războiului Revoluționar American, o luptă determinată de dorința coloniștilor de autoguvernare și de eliberare de politicile britanice opresive. Impulsul pentru independență a culminat la 2 iulie 1776, când Congresul a votat în secret în favoarea separării de Marea Britanie, pregătind terenul pentru o declarație istorică.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ
TRUMP MERGE ÎN PENNSYLVANIA

La două zile după votul decisiv, pe 4 iulie 1776, textul final al Declarației de independență a fost aprobat și documentul a fost publicat oficial, marcând un moment crucial în istoria Americii. Prima lectură publică a Declarației a avut loc la 8 iulie 1776, permițând coloniștilor să audă vestea importantă. Semnarea oficială a Declarației a început la 2 august 1776, când delegații și-au pus semnăturile, consolidându-și astfel angajamentul față de cauza independenței americane.

Odată cu creșterea timpului liber, ziua de 4 iulie a devenit o sărbătoare importantă în mijlocul verii. Prevalența consumului excesiv de alcool și numeroasele răni provocate de aprinderea artificiilor au determinat reformatorii de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea să organizeze o mișcare de 4 iulie sigură și sănătoasă.

Citește și