• Un polițist neamț a furat 180 de kg de brânză de la un accident.
  • Polițistul a pus în mașină 9 pachete de brânză, câte 20 de kg fiecare.
  • Polițistul a fost concediat pentru brânza în valoare de 550 de euro.
  • Instanța a respins recursul pentru că a furat în timpul programului.

Un polițist din Germania amator de Cheddar a luat la pachet peste 180 de kilograme de brânză de la locul unui accident. A adus duba poliției lângă containerul răsturnat și l-a pus pe angajatul unei firme de tractări să-l ajute să pună mai multe pachete în autobuz. Polițistul a rămas fără loc de muncă pentru 9 pachete de brânză de câte 20 de kilograme în valoare de 550 de euro. Chiar dacă nu e o sumă mare, polițistul a furat în timpul programului și nu a fost iertat de instanță.

Inculpatul a adus o parte din pachete la secție”, se arată în declarație. S-a presupus că acesta a păstrat o parte pentru el și pentru prietenii și familia sa. În cadrul audierii în apel, ofițerul a declarat că brânza era practic fără valoare și că a vrut să o salveze de la distrugere. El însuși nu mânca brânză Cheddar.

Poliția statului a fost prejudiciată în mod semnificativ”

Instanța a văzut lucrurile altfel: Bărbatul comisese un furt în timpul serviciului, în uniformă și cu arma sa de serviciu. Prin acest comportament, inculpatul a prejudiciat în mod semnificativ reputația poliției din landul Renania-Palatinat”, a împărtășit instanța. Nu a contat faptul că brânza avea doar o valoare scăzută la momentul respectiv. De fapt, era de datoria polițistului să împiedice furtul.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ
TRUMP MERGE ÎN PENNSYLVANIA

Ofițerul fusese avertizat anterior într-un caz penal minor. Instanța și-a rezervat dreptul de a impune o amendă mai mare de 90 de zile de salariu de 25 EUR fiecare. După încheierea procedurii penale, statul a inițiat o procedură disciplinară. Tribunalul Administrativ din Trier a decis ca ofițerul să fie demis din funcție. Împotriva acestei decizii, acesta a formulat recurs – fără succes.

Citește și