• Biden nu e sigur că-l va prinde Craciunul ca președinte, așa că le-a urat americanilor Merry Christmas de Ziua Americii! De la dezbaterea cu Trump, gafele lui Biden s-au ținut lanț!
  • Veste proasta pentru americani chiar după ziua lor – țara tuturor posibilităților nu îi mai atrage pe cei care vor să se mute de la ei din țară. În schimb, Canada, Australia și Noua Zeelandă sunt trio-ul perfect pentru cine caută o casă nouă.
  • Uită de detectoarele de minciuni – inteligența artificială te prinde când încerci să eviți adevărul, chiar dacă te crezi maestru!
  • Lui Orban i s-a ridicat președinția la cap. De câteva zile încoace se dă mediatorul păcii din Ucraina. După ce l-a vizitat pe Zelenski acasă – se duce să-i dea raportul tovarășului Putin. Șefii occidentali l-au luat la ochi „N-ai niciun drept să negociezi cu un tiran” avertizează ei.
  • Europa e pe cale de dispariție! Scăderea natalității e aruncată pe umerii comunității LGBTQ+. Ministrul Culturii din Slovacia a găsit așa-zisul motiv din cauza căruia nu se nasc suficienți copii nici în țară, nici pe continent.
  • Bunica bate toba!…Și o bate tare! Dar îi bate și pe cei mai tari psihologi. Cine a fondat banca de bunici-terapeute?! Dezbatem imediat.
  • BNR a decis astăzi să scadă dobânda cheie de la 7%, la 6,75%. Este prima schimbare după un an și jumătate. Astfel, cei care au credite, vor plăti mai puțin la rate, la fel și la depozitele bancare.
  • După luni de speculații, Mircea Geoană face primul pas spre candidatura pentru Cotroceni. Secretarul general adjunct al NATO și-a înregistrat sigla de campanie pentru prezidențiale. Alegerile sunt pe 24 noiembrie și 8 decembrie.
  • Și dacă tot timpul liderii lumii fac summituri, de ce nu ar face și teroriștii. Șeful Hezbollah din Libia și un oficial al Hamas au discutat astăzi despre situația din Fâșia Gaza. Cei doi au dezbătut și negocierile pentru o eventuală încetare a focului.
  • Zici că-i joacă de copii! NASA știe cum să facă o bază pe Lună – are nevoie de piese la fel că cele de Lego pe care să le combine sub forma unei clădiri. Soluția asta e cea mai bună pentru că astronauții ar putea folosii forme speciale pe care să le umple cu un material de pe Lună – regolit. Partea proastă – nu avem regolit pe Pământ cu care să experimentăm.
  • Ne întoarcem cu picioarele pe pământ unde Samsung se așteaptă să aibă anul acesta profituri cu peste 1.400% mai mari. De unde creșterea de 15 ori față de anul trecut? De la cipurile avansate pe care Samsung le face pentru inteligența artificială.
  • Cine de la cine s-a inspirat? Jaf ca in filme in… comuna Șiria din Arad – doi barbati au aruncat un bancomat in aer cu o bomba ca sa fure 40 de mii de euro.
  • Și… iar i-am cucerit pe americani cu elevii noștri. Două echipe de elevi din România au terminat pe primul loc competiția Internaționala „Maryland Tech Invitational” – cea mai importantă competiție de robotică din lume. Au fost 5 echipe românești la competiția din America.
  • A venit vacanța și pentru frații Tate care au voie de astăzi să iasă din România după ce Tribunalul București a hotărât să le ridice interdicția de a părăsi țara. Totuși, frații Tate nu pot merge acasă, în Marea Britanie, pentru că nu au voie să părăsească Uniunea Europeană.
  • Ultimul stinge lumina – Rishi Sunak a demisionat astăzi după ce Laburiștii au câștigat alegerile parlamentare din Marea Britanie la o diferență extrem de mare față de conservatorii lui care au condus țara 14 ani. 410 locuri au câștigat Laburiștii în parlament și aveau nevoie de doar 326 pentru majoritate. Conservatorii au rămas cu 131 de locuri, iar fosta prim-ministra Liz Truss nu mai prinde unul dintre ele.
  • Italienii din Sicilia au intrat în alertă roșie – vulcanii Stromboli și Etna au erupt în același timp ieri seara. Autoritățile au închis Aeroportul din Catania ca să evite orice pericol.
  • Petrecerea de Ziua Americii a avut un final nefericit pentru 4 persoane din Texas atacate de un rechin. Victimele au ajuns la spital iar două dintre ele au fost rănite grav. Autoritățiile au zis că rechinul are aproape 2 metri lungime și a atacat oamenii în decurs de două ore.
  • Mai mult de șase decenii de viață fantastică în plastic sunt împachetate în expoziția de la Design Museum din Londra. Vor fi peste 200 de păpuși și obiecte: primele Barbie de culoare, hispanice şi asiatice, prima Barbie cu sindromul Down, prima Barbie în scaun cu rotile şi multe altele.

Recomandări

ZILELE BUCUREȘTIULUI
IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
CE FACI LA OKTOBERFEST?