• Anglia a fost condusă de selecționerul Gareth Southgate în cel de-al 100-lea meci al său la cârma echipei.
  • Meciul a intrat în prelungiri cu scorul de 1-1.
  • Deși mulți se așteptau la o schimbare de formație, Southgate a jucat în cele din urmă cu Kieran Trippier pe stânga și Bukayo Saka pe dreapta.

Anglia a ajuns în semifinalele Euro 2024 după ce a învins Elveția la penalty-uri, în urma unei confruntări tensionate din sferturile de finală de la Dusseldorf, conform The Mirror.

Breel Embolo a adus Elveția în avantaj în a doua repriză, înainte ca Bukayo Saka să egaleze rapid și să ducă meciul în prelungiri.

50.000 de suporteri ai Angliei au descins în orașul german, sperând să profite de marea lor evadare împotriva Slovaciei de acum șase zile. Dar întâlnirea cu elvețienii a reprezentat cea mai dificilă confruntare pe care au avut-o până acum în turneu.

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

Southgate, care a preluat conducerea celui de-al 100-lea meci – și posibil ultimul – a promis o performanță îmbunătățită din partea echipei sale, care a dezamăgit în primele patru meciuri ale turneului. Mulți se așteptau la o schimbare de formație pentru a se potrivi cu echipa lui Murat Yakin, mergând cu trei fundași centrali, Ezri Konsa înlocuindu-l pe Marc Guehi și aliniindu-se alături de John Stones și Kyle Walker.

Dar Southgate a jucat în schimb cu Kieran Trippier pe stânga și Bukayo Saka pe dreapta. Și starul lui Arsenal a fost cea mai mare amenințare a Angliei în prima repriză, creându-și ocazii într-un prim sfert de oră mai controlat.

A doua repriză a început cu Anglia impunându-și controlul. Golul a venit cu mai puțin de 20 de minute înainte de final, când Breel Embolo a înscris de la un metru după o centrare deviată în careu. În cele din urmă, acest gol l-a determinat pe selecționerul Angliei să treacă la acțiune făcând trei schimbări deodată, Luke Shaw, Eberechi Eze și Cole Palmer ieșind de pe bancă. Anglia a avut puțin impuls, dar meciul a intrat în prelungiri cu scorul de 1-1.

Prima jumătate a celor 30 de minute suplimentare a fost tensionată, cu puține ocazii create de ambele părți și cu spectrul unei lovituri de departajare care creștea cu fiecare minut care trecea.

Dar, așa cum se întâmplă atât de des cu Anglia și turneele majore, s-a ajuns la un concurs de penalty de la 12 metri, în cele din urmă Anglia fiind învingătoare.

Citește și