• Răducanu, în vârstă de 21 de ani, s-a retras sâmbătă din meciul de dublu mixt cu Sir Andy Murray din cauza rigidității încheieturii mâinii.
  • Jucătoarea britanică de tenis a fost învinsă în trei seturi de neozeelandeza Sun, care a câștigat meciul din turul al patrulea cu 6-2, 5-7, 6-2, pe Centre Court.
  • Fosta campioană de la US Open a primit numeroase critici pentru decizia sa, pe care a susținut-o însă, spunând că trebuie să își prioritizeze single-urile și corpul.

Emma Răducanu a fost eliminată de la Wimbledon, după ce a pierdut în fața jucătoarei calificate Lulu Sun, în turul patru, scrie Sky News.

Răducanu a fost învinsă în trei seturi de Sun, născută în Noua Zeelandă, care a câștigat meciul cu 6-2, 5-7, 6-2, pe terenul central.

Numărul trei britanic, care a avut un time-out medical la începutul setului decisiv după ce a alunecat pe iarbă, își propunea să ajungă pentru prima dată în sferturile de finală ale probei feminine de simplu la SW19.

Recomandări

SECURITATE SPORITĂ ÎN EMIRATE
CINE RĂMÂNE ÎN CURSĂ?
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
„TIMPUL S-A OPRIT”
SUD VS NORD

Jucătoarea în vârstă de 21 de ani s-a retras sâmbătă din meciul de dublu mixt cu Sir Andy Murray din cauza rigidității încheieturii mâinii – ceea ce i-a refuzat șansa unui nou meci la ultimul său Wimbledon. Fosta campioană de la US Open a primit numeroase critici, Judy Murray catalogând decizia drept „uimitoare” înainte de a insista duminică că era sarcastică.

Ea a insistat că nu a fost o greșeală să accepte invitația, spunând: „Mă simțeam bine, apoi ieri dimineață m-am trezit cu rigiditate. Trebuie să mă prioritizez, single-urile mele și corpul meu. Cred că a fost decizia corectă. Sunt de acord cu decizia. Evident, a fost o decizie grea, deși, pentru că este ceva ce am vrut întotdeauna să fac.”

Răducanu, aflat în prezent pe locul 135 în lume, a fost ultimul britanic rămas pe tabloul de simplu la All England Club. Pentru Sun, a fost prima dată când a jucat pe Centre Court. După victoria sa, ea a declarat: „A fost un meci minunat. Chiar am săpat adânc pentru a obține victoria. A trebuit să lupt cu dinții și cu unghiile împotriva ei [Răducanu] pentru că era evident că va alerga pentru fiecare minge și va lupta până la sfârșit. Nici măcar nu am cuvinte acum”.

Pe parcursul meciului, Sun a făcut 44 de erori neforțate, în timp ce Răducanu a avut 21, dar a reușit și 52 de lovituri câștigătoare, față de doar 19 pentru adversara sa britanică. De asemenea, Sun a câștigat 23 din 28 de puncte la fileu.

Răducanu a jucat la primul ei Wimbledon după doi ani. Aceasta a lipsit o mare parte din anul trecut în urma unei intervenții chirurgicale la încheietura mâinii și gleznă. Ea s-a retras din calificările de la Roland Garros în luna mai pentru a se concentra pe pregătirea pentru Wimbledon. Ea a revenit la acțiune în iunie, ajungând în semifinale la Nottingham Open și apoi în sferturi la Eastbourne.

Înainte de aceasta, nu mai jucase tenis competitiv de la înfrângerea din primul tur de la Madrid Open, în aprilie. Ea a primit un wildcard pentru a juca la Wimbledon în acest an – clasamentul ei mondial actual nu a fost suficient de mare pentru a obține intrarea automată.

Citește și