• Organizatorii de la Wimbledon au făcut o excepție rară și au relaxat regulile stricte de utilizare a culorii albe pentru meciul de luni din turul al patrulea al Svitolinei cu Wang Xinyu.
  • Svitolina și-a stăpânit lacrimile pe teren după ce a câștigat cu 6-2 6-1.
  • Ea a spus: A fost o performanță bună din partea mea astăzi. Este o zi foarte dificilă astăzi pentru poporul ucrainean”.

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a purtat o panglică neagră în timpul unui meci la Wimbledon, în semn de solidaritate cu victimele bombardamentului rusesc asupra unui spital de copii din Kiev, scrie The Guardian.

Organizatorii de la Wimbledon au făcut o excepție rară și au relaxat regulile stricte de utilizare a culorii albe pentru meciul de luni din turul al patrulea al Svitolinei cu Wang Xinyu.

Svitolina și-a stăpânit lacrimile pe teren după ce a câștigat cu 6-2 6-1. Ea a spus: A fost o performanță bună din partea mea astăzi. Este o zi foarte dificilă astăzi pentru poporul ucrainean. Nu a fost ușor să mă concentrez astăzi asupra meciului. Încă de dimineață este foarte greu să citești știrile. Doar să intri pe teren este extrem de greu. Sunt fericită că am putut să joc astăzi și să obțin o victorie”.

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

Turneul are un cod vestimentar strict care prevede următoarele: Concurenții trebuie să fie îmbrăcați într-o ținută de tenis adecvată, care să fie aproape în întregime albă, iar acest lucru se aplică din momentul în care jucătorul intră în jurul terenului. Albul nu include alb-deschis sau crem”.

Svitolina a confirmat că organizatorii Wimbledon i-au dat permisiunea să poarte panglica. Simt că ar fi de înțeles după un atac atât de mare pentru țara mea”, a spus ea la o conferință de presă după victoria sa.

Luni, Ucraina a fost lovită de un baraj de rachete rusești care, potrivit autorităților, a ucis cel puțin 29 de persoane în întreaga țară. Cel mai mare spital pentru copii din Ucraina a fost printre clădirile lovite. Ihor Klymenko, ministrul de interne, a confirmat că cinci persoane au fost ucise și cel puțin alte patru au fost rănite în urma atacului asupra spitalului.

Citește și