• Președintele Americii trăiește într-o lume paralelă! Acolo, Trump e vicepreșeidnte și Kamala este Trump. Iar Zelenski, președintele Ucrainei – e Putin. Cel puțin, asta a zis-o Biden, tare și răspicat, în discursul de noaptea trecută.
  • 1,2,3,4… învățăm să număram cu Corvinul Hunedoara după meciul în care ungurii de la Paks nu au avut nicio șansă în fața echipei care a câștigat Cupa României.
  • De n-ar fi, nu s-ar povesti! Și-au serbat nunta 4 luni și 4 zile! Weekendul ăsta se ridică ultimul pahar pentru cel mai bogat cuplu din Asia!
  • Ne facem carduri – ca să ne întoarcem la – banii la saltea! Generația Z împrumută „metoda plicului” de la politicienii români. Doar așa mai economisesc și ei ceva.
  • Gata cu vitezomanii drogați pe șosele! Ciolacu modifică legea de acum o lună – s-a dat de partea șoferilor înfuriați de prima lege. Dacă refuzi drogtest-ul sau ieși pozitiv, ți se ia permisul. În cazul în care nu primești rezultatele în mai puțin de 72 de ore, îți poți recupera permisul.
  • Cercetătorii au găsit leacul uitatului „de la mână pân` la gură!” În loc să iei suplimente, stai mai mult cu oamenii!
  • România, Bulgaria și Grecia au semnat ieri la Washington o scrisoare de intenție pentru crearea unui coridor de mobilitate militară între cele trei țări. Coridorul are ca scop eliminarea birocrației în privința circulației soldaților NATO.
  • Ministerul Apărării este țina unui fake news. Pe rețelele de socializare au apărut postări false că statul vrea să reintroducă obligativitatea serviciului militar, ca să poată trimite soldați să lupte în Ucraina. Ministerul Apărării precizează că a anunțat „în repetate rânduri” că nu a luat în calcul, în niciun moment, revenirea la serviciul militar obligatoriu, ci are în vedere exclusiv soluţii de recrutare a rezerviştilor pe bază de voluntariat.
  • După ce cu o săptămână în urmă fost la Putin, Orban merge și la prietenul Trump. Premierul maghiar merge la Mar-a-Lago după încheierea summit-ului NATO de la Washington. E o mișcare care alimentează îngrijorarea că Orban ar fi un intermediar între Putin și Trump.
  • Yulia Navalnaia a fost adăugată de Rusia pe lista neagră a „teroriştilor şi extremiştilor” la două zile după ce a emis un mandat de arestare pe numele ei. Navalnaia a promis să continue munca soţului ei, principalul opozant al lui Putin.
  • Rata anuală a inflaţiei continuă să scadă. În mai, era de 5.1%, iar în iunie a ajuns la 4.9%. BNR consideră că rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni pe o traiectorie „semnificativ mai joasă decât cea din prognoza pe termen mediu din luna mai 2024”.
  • De luna aceasta scapi de stres când vine vorba de permis. Șoferii vor primi SMS cu 30 de zile înainte de expirarea permisului de conducere. În plus, mesajul va conține link-ul cu platforma unde se pot programa pentru a schimba documentul.
  • Dacă nu merge cu inteligența naturală, încearcă cu cea artificială. Un studiu american arată că ChatGPT reușește să scoată poante mai bune decât cele umane în 70% din cazuri. Ceea ce, spun cercetătării, reprezintă o amenințare serioasă la adresa scenariștilor de comedie.
  • Astăzi are loc Consiliul Politic Naţional al PSD unde va fi hotărâtă data Congresului social-democraţilor, uncongres care va stabili candidatul la Preşedinţia României. Secretarul General PSD nu elimină varianta unui candidat din afara partidului, dar numai dacă acesta are susținere.
  • 17 universități din România se află în clasamentul QS World University Rankings: Europe 2025. Primele trei universități din țară sunt Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Pe primul loc în clasamentul din acest an este Universitatea ETH Zurich din Elveția.
  • După publicarea rezultatelor de la BAC, avem și topul liceelor private. Doar două dintre ele au obținut o medie generală peste 9. Pe primul loc se află Lauder-Reut cu media generală 9.24. Pe locul doi se află Liceul Teoretic „Sfinţii Trei Ierarhi“ cu 9.22 și pe trei Liceul Teoretic Şcoala Mea cu 8.92. În clasamentul general, pe primul loc se află Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, cu media 9,40.
  • Dacă ești pasăre de noapte ești mai smart. Un studiu arată că persoanele cele mai active și atente seara au obținut rezultate mai bune la testele cognitive decât cele matinale. Studiul a fost realizat de Imperial College of London și a inclus date de la 27.000 de persoane.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1