• Musk spune că un milion de oameni pot locui pe Marte în 20 de ani
  • Musk lucrează la construcția unui oraș marțian.
  • O echipă SpaceX lucrează la costume rezistente mediului de pe Marte.
  • O echipa medicală cercetează dacă oamenii pot face copii pe Marte.

Plec departe, plec pe Marte – nu mai e o idee SF. Visul lui Elon Musk de acum 20 de ani: să colonizeze Marte prinde contur. În ultimul an, Musk le-a cerut angajaților SpaceX să analizeze designul și detaliile unui oraș marțian. O echipă creează planuri pentru mici habitate cu cupole, inclusiv materialele care ar putea fi utilizate pentru construirea acestora. O altă echipă lucrează la costume spațiale pentru a combate mediul ostil de pe Marte, iar una medicală cercetează dacă oamenii pot avea copii acolo, scrie New York Times.

Dacă în 2016, Musk spunea că e nevoie de la 40 până la o sută de ani ca oamenii să reușească să trăiască și să se întrețină singuri pe Marte, acum, șeful Space X spune că se așteaptă ca un milion de oameni să trăiască pe planeta vecină în aproximativ 20 de ani.

Timp de mai bine de două decenii, Elon Musk s-a concentrat SpaceX, compania sa de rachete, pe obiectivul său de o viață de a ajunge pe Marte. În ultimul an, el a intensificat, de asemenea, activitatea privind ceea ce se va întâmpla dacă va ajunge acolo.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Inițiativele, care sunt la început, reprezintă o schimbare către o planificare mai concretă a vieții pe Marte, pe măsură ce calendarul lui Musk se grăbește. În timp ce în 2016 a declarat că ar fi nevoie de 40 până la 100 de ani pentru a avea o civilizație auto-sustenabilă pe planetă, Musk le-a spus angajaților SpaceX în aprilie că acum se așteaptă ca un milion de oameni să trăiască acolo în aproximativ 20 de ani.

Citește și