„Eleganța nu înseamnă să ieși în evidență, ci să rămâi memorabil.” – a declarat Alain Delon.

Actorul francez a cărui carieră a strălucit în anii 1960 și 1970, este adesea menționat nu doar pentru talentul său actoricesc, ci și pentru stilul său vestimentar. Un adevărat sex simbol și un model de eleganță, a influențat generații întregi și a lăsat o amprentă puternică asupra modei masculine.

Garderoba sa includea costume elegante în croieli clasice, bine definite, cămăși albe impecabile și cravate alese cu grijă. Alain a fost un adept al costumelor care îi puneau în valoare silueta. Preferința sa pentru liniile curate și precise, reflectau o abordare minimalistă, dar sofisticată. Nu a fost niciodată adeptul accesorizării inutile, însă era cunoscut pentru ceasurile sale de lux, care adăugau o notă stylish întregii ținute.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Unul dintre articolele vestimentare care a devenit sinonim cu Alain Delon a fost trench coat-ul. Adesea purtat în filmele sale, a contribuit la imaginea sa de bărbat șarmant și misterios. Trench-ul, de obicei în nuanțe neutre, l-a transformat într-un simbol al eleganței masculine datorită felului în care îl purta, cu atâta nonșalanță și grație. Relaxarea, cea care definea ținutele sale, dar mai ales atitudinea, l-au transformat într-un model de urmat pentru bărbați și într-un ideal de frumusețe masculină pentru femei. În plus, actorul a fost un pionier al stilul smart-casual, adora să combine piese formale cu elemente casual, și o făcea într-un mod care părea extrem de natural și firesc.

Alain Delon rămâne un icon important al modei masculine, în plus a lăsat și un sfat stilistic pentru tine, dacă vrei să fii carismatic și memorabil, iată ce a declarat:

„Un bărbat trebuie să aibă încredere în el pentru a purta cu adevărat hainele, nu invers.”