După anunțul că se retrage, Biden își exprimă sprijinul total pentru Kamala Harris în cursa prezidențială: „Hai să-l învingem pe Trump!”

  • Joe Biden cedează presiunilor și se retrage din cursa prezidențială.
  • 4 din 5 democrați susțin candidatura lui Kamala Harris la președinția SUA.
  • Peste 30 de democrați i-au cerut lui Biden să se retragă.

Joe Biden a cedat presiunilor tot mai mari din partea democraților și a luat decizia de a lăsa pe altcineva să se confrunte cu Trump la alegerile din noiembrie 2024.

„Dragi colegi democrați, am decis să nu accept nominalizarea și să-mi concentrez toată energia asupra îndatoririlor mele de Președinte, pentru restul mandatului meu.

Prima mea decizie ca nominalizat al Partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca Vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Astăzi vreau să-i ofer întregul meu sprijin pentru a o vedea pe Kamala nominalizata partidului nostru în acest an. Democrați – este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Să o facem!”, a scris Joe Biden pe X.

Recomandări

BEBINCA LOVEȘTE SHANGHAI
SITUAȚIA DIN GAZA E O CATASTROFĂ
BIBI: „HOUTHI VOR PLĂTI”
ÎNCEPE PROCESUL TIKTOK
HARRIS CONDAMNĂ ATACUL
META ANTRENEAZĂ A.I.

Biden a spus că „a fost onoarea vieții lui” să fie Președinte. Totodată, Biden a anunțat că se va adresa Națiunii în cursul săptămânii care urmează.

Kamala Harris va rămâne discretă și nu-și va atribui rolul de candidat la Președinție până ce Biden nu va avea discursul, potrivit surselor.

Aliații lui Harris sunt încrezători și speră ca procesul de alegere a unui candidat să meargă repede și să aibă un nominalizat înainte de Convenția Partidului Democrat, care se va desfășura în perioada 19-22 august, la Chicago.

Una dintre surse a prezis că nu vor apărea alți candidați „serioși”.

Citește și