• Seepy Joe își poate vedea liniștit de somn. Aseară a anunțat că se retrage din campania electorală. Favorita lui la nominalizare este actuala vicepreședintă, Kamala Harris. Donald Trump aplaudă de fericire.
  • Adio, dar rămân cu tine… nu mai e titlul unei povești de dragoste, ci povestea tristă a tot mai multor cupluri. Partenerii aleg să nu divorțeze, dar se comportă ca și cum sunt separați.
  • Toată vara ai cântat, acum joacă dacă poți!… adică joacă-te cu miliardele. Talent să ai, că banii vin!
  • Ce fac românii când iau salariul? Își umplu frigiderul. Inflația și creșterea costului de trai i-au împins pe români să se axeze mai mult pe cumpărăturile strict necesar – anunțul vine de la americani.
  • Progresele Inteligenței Artificiale devin uneltele abuzatorilor! Fața copilului tău poate ajunge în mânile cui nu trebuie. Pedofilii se folosesc de imaginea copiilor ca să facă filmulețe porno generate prin A.I.
  • Adio și rămâi cu bine. După ce a dus-o până în optimi la EURO, Edi Iordănescu a plecat de la echipa națională. Mâine, Federația Română de fotbal anunță numele noului selecționer.
  • Familia Dolce and Gabbana se extinde – brandul de lux își deschide porțile pentru investitori. Anunțul a fost făcut de CEO-ul Alfonso Dolce – fratele co-fondatorului Domenico Dolce – care a spus că finanțarea externă nu va compromite valorile etice ale brandului. Veniturile Dolce and Gabbana în anul financiar 2023/24, an care s-a încheiat în luna martie, au crescut cu 17%, până la 1,9 miliarde de euro. Brandul din Italia va deschide 12 magazine noi în America, acolo unde D and G are deja 72 de magazine și alte 4 în Canada.
  • Billions and Billions poate să cânte și artistul de muzică rock – Bruce Springsteen. El are o avere de peste un miliard de dolari, câștigată în ultimii ani. În 2021, Bruce Springsteen a vândut catalogul său muzical cu 300 de melodii către Sony pentru 550 milioane de dolari. Springsteen a câştigat 20 de premii Grammy și un Oscar pentru cel mai bun cântec original în 1994.
  • Filmul Twisters despre dezastre naturale a obținut încasări impresionante de 80,5 milioane de dolari în primul weekend de la lansare. Ocupă al treilea loc în box office ul american după Inside Out 2 și Dune: Part Two. Filmul e o continuarea a lungmetrajului Twisters din 1996.
  • Bate vânt de schimbare. Portugalia vrea să ajungă cu energia din surse regenerabile la 93% până în 2030. Utilitățile din surse regenerabile au furnizat 61% din consumul de energie electrică al Portugaliei anul trecut. Este una dintre cele mai mari rate din Europa.
  • Cele 10 porunci nu vor vedea pereții școlilor din Louisiana până cel putin pe 15 noiembrie. Noua lege nu va fi pusă în aplicare public sau aprobată în niciun fel până la 15 noiembrie 2024. Un grup multi-confesional de familii din Louisiana a deschis un proces care contestă legea.
  • Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva a fost condamnată de un tribunal rus la șase ani și jumătate de închisoare. Acuzația este de difuzare de „informații false” despre armată. Angajatorul acestei a catalogat procesul drept o „bătaie de joc la adresa justiției”.
  • De vineri, spectacolele de apă, sunet și lumină de la fântânile de la Unirii vor avea o nouă temă – „Simfonia Campionilor”. Show-ul aniversează 100 de ani de la câștigarea primei medalii olimpice, medalia de bronz obținută de către echipa olimpică de rugby, tot la Paris. Spectacolul va celebra și victoriile sportivilor români la actualele Jocuri Olimpice din Franța.
  • Călătorului îi stă bine cu asigurarea. Anul trecut, firmele de asigurări de călătorie au plătit despăgubiri de 50 de milioane de lei, cu 32% mai mult decât în 2022. Cea mai mare despăgubire a fost de 45.000 euro, cheltuieli medicale pentru un turist.
  • Un tribunal din Iași a decis că zahărul de trestie și cel de sfeclă nu sunt la fel de dulci. Oficial, dacă pe o pungă de zahăr nu scrie din ce este făcut, este o „practică comercială înșelătoare”, iar responsabil este magazinul care a pus marfa în vânzare.
  • Diana Șoșoacă și-a pus nu numai Parlamentul European în cap, ci și biserica. Mănăstirea Petru Vodă spune într-un comunicat, că purtarea ei este contrară „raționalităţii şi nobleţei Creștinismului”, că a fost aleasă ca politician, nu cleric și că a folosit greșit sfintele icoane. Șoșoacă răspunde că acuzațiile mănăstirii vin direct de la partidul AUR, condus de George Simion.
  • Două bombardiere B52 din flota Statelor Unite au ajuns pe baza de la Kogălniceanu. Cele două vor participa la misiunea Bomber Task Force Europe. Înainte să ajungă la Kogălniceanu, cele două avioane au fost interceptate de două aeronave rusești deasupra Mării Barents, însă fără incidente.
  • Ucraina a primit cel de-al treilea sistem Patriot donat de Germania, anunță Volodimir Zelenski. Zelenski a spus în repetate rânduri că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană. Nu e clar câte sisteme au fost livrate până acum şi dacă toate acestea sunt operaţionale.
  • Primarul Kievului, Vitali Klitschko, spune că președintele Volodimir Zelenski va trebui să organizeze un referendum înainte de a accepta un eventual compromis teritorial cu Rusia. Reacția lui Klitschko vine după ce Trump a propus un acord de pace între Ucraina și Rusia, care implică cedarea de teritorii. Trei sferturi dintre ucraineni se opun ca Ucraina să accepte concesii teritoriale.
  • Ca să îi fie bine lui Putin, Consiliul Europei a înnoit sancțiunile economice pentru Rusia pentru încă 6 luni, până la 31 ianuarie 2025. Sancțiunile includ restricții privind comerțul, finanțele, tehnologia, industria, transportul, bunurile de lux, importului sau transferului de țiței transportat pe mare sau dezactivarea mai multor bănci rusești.
  • Dacia Sandero este cea mai vândută mașină din Europa în prima jumătate a anului. Uzina de la Mioveni a reușit să vândă aproape 144.000 de Sandero în perioada ianuarie-iunie 2024, o creștere de 16% față de aceeași perioadă a anului trecut. A lăsat în urmă Tesla Model Y, care a fost cea mai vândută mașină la nivel global anul trecut.
  • Xiaomi spune că sancțiunile impuse de administraţia Trump în 2021 au determinat compania să construiască prima sa maşină electrică. Compania își propune să atragă cumpărători de la Tesla, dar și de la mărci de lux consacrate, ca BMW, Audi şi Mercedes.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT