• SUA și Canada au interceptat două bombardiere chineze și două bombardiere rusești care operau în spațiul aerian internațional din apropierea statului Alaska.
  • Ministerul rus al Apărării a confirmat joi că avioane militare ruse și chineze au efectuat o patrulare aeriană comună în partea de nord a Oceanului Pacific timp de mai mult de cinci ore.
  • Bombardierele au rămas în spațiul aerian internațional în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska și „nu au fost considerate o amenințare”.

Avioane de luptă americane și canadiene au „detectat, urmărit și interceptat” miercuri două avioane militare rusești TU-95 și două avioane militare chinezești H-6 în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska, a declarat NORAD.

Bombardierele au rămas în spațiul aerian internațional în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska și „nu au fost considerate o amenințare”, potrivit unei declarații a NORAD.

Ministerul rus al Apărării a confirmat joi că avioane militare ruse și chineze au efectuat o patrulare aeriană comună în partea de nord a Oceanului Pacific timp de mai mult de cinci ore.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Interceptarea a fost efectuată de avioane de luptă americane F-16 și F-35, dar și de avioane de luptă canadiene CF-18, potrivit oficialilor din domeniul apărării. Avioanele de sprijin au făcut, de asemenea, parte din interceptare, scrie CNN.

Citește și