• Studiul cu 126 de participanți s-a desfășurat pe durata unui an.
  • 20% dintre români suferă de obezitate și 1 din 4 copii sunt supraponderali.
  • Studiul a fost desfășurat pe durata unui an.

Totul e despre bani. Până și slăbitul! Un nou studiu condus de spitalul pentru copii din Chicago arată că tinerii care se confruntă cu obezitatea – au rezultate mai bune la slăbit atunci când sunt stimulați financiar.

Studiul a fost desfășurat pe durata unui an, timp în care 63 de adolescenți au primit doar terapii de înlocuire a meselor, în timp ce alți 63 au primit și recompense financiare pe lângă acestea.

După 52 de săptămâni, diferențele dintre cele două grupuri au fost clare: cei care au primit și bani au obținut o reducere mai mare cu 6% a indicelui de masă corporală și au slăbit în medie cu aproape 5 kilograme față de cei din grupul nestimulat financiar.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Cercetătorii spun că la final ieși și mai bine financiar: banii dați drept recompensă nu se compară cu banii pe care ai fi nevoit să-i dai pe tratamentele la care ai putea fi nevoit să apelezi dacă nu slăbești.

Țara noastră nu are un Plan Național de Combatere a Obezității, deși peste 20% dintre români suferă de obezitate. În rândul copiilor, 1 din 4 e supraponderal sau obez.

Citește și