• Andrei Gubaș va parcurge 432 de kilometri pe bicicletă, de la Cluj-Napoca la Iași.
  • Scopul călătoriei este de a strânge fonduri pentru proteza Mariei, o fetiță de 10 ani.
  • Banii adunați vor ajuta la îndeplinirea visului Mariei de a putea alerga și dansa.

Andrei Gubaș va pedala 432 de kilometri pentru a contribui la strângerea de fonduri necesare protezării picioarelor Mariei, o fetiță de 10 ani care visează să poată alerga și dansa. 

Maria, elevă la o școală din Cluj-Napoca, s-a născut cu grave probleme locomotorii care îi îngreunează mersul. În ciuda acestor dificultăți, ea nu a încetat să zâmbească și să iubească dansul. 

Visul ei este să poată alerga și să se bucure de o viață activă. Singura ei șansă pentru o viață aproape normală constă în amputarea ambelor picioare și purtarea unor proteze speciale.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Sunt la a cincea ediție. Anul acesta mă motivează povestea Mariei, o fetiță de 10 ani, care s-a născut cu o gravă malformație la picioare care necesită amputarea ambelor picioare și protezarea acestora. Cred că e o motivație destul de bună astfel încât să reușesc să ajung și anul acesta și să duc la bun sfârșit acest eveniment. Ruta pe care am ales-o este cea pe Bistrița, Pasul Tihuța, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc. Am ales ruta aceasta pentru că am considerat-o mult mai sigură din punct de vedere al traficului decât cealaltă rută. Pauzele le fac când consider că am nevoie, dar pentru prima zi mi-am propus să ajung la Vatra Dornei”, a explicat Andrei Gubaș, la Aleph News.

Citește și