• Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost asasinat la Teheran, a anunțat miercuri dimineață Garda Revoluționară paramilitară a Iranului.
  • Hamas a declarat că Haniyeh a fost ucis „într-un raid aerian sionist asupra reședinței sale din Teheran, după ce a participat la învestirea noului președinte al Iranului”.
  • Iranul acuză Israelul pentru atac.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost asasinat la Teheran, a anunțat miercuri dimineață Garda Revoluționară paramilitară a Iranului. Hamas a acuzat Israelul pentru atac, scrie AP.

Hamas a declarat că Haniyeh a fost ucis „într-un raid aerian sionist asupra reședinței sale din Teheran, după ce a participat la învestirea noului președinte al Iranului”.

„Reședința lui Ismail Haniyeh, șeful biroului politic al Rezistenței Islamice Hamas, a fost lovită în Teheran și, ca urmare a acestui incident, el și una dintre gărzile sale de corp au fost martirizați”, scrie site-ul de știri Sepah al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Haniyeh a părăsit Fâșia Gaza în 2019 și a trăit în exil în Qatar. Principalul lider Hamas din Gaza este Yehya Sinwar, care a pus la cale atacul din 7 octombrie.