• Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare în Orientul Mijlociu, care este zguduit de un război tensionat.
  • Liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei a declarat că „regimul sionist criminal și terorist” se confruntă cu o „pedeapsă severă”.
  • Mojtaba Amani, ambasadorul Iranului în Liban, spune că Iranul încă studiază detaliile legate de asasinarea lui Haniyeh.

În urma asasinării liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, Iranul va marca trei zile de doliu public în întreaga țară, anunță Al Jazeera.

Liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei a declarat că „regimul sionist criminal și terorist” se confruntă cu o „pedeapsă severă”, adăugând că Iranul consideră că este „o datorie să răzbune sângele” liderului Hamas.

Israelul se va confrunta cu „un răspuns dur și dureros” din partea Iranului și a aliaților săi, a afirmat Corpul Gardienilor Revoluției din Iran într-o declarație în urma asasinării lui Ismail Haniyeh.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

„Această crimă a arătat că banda sionistă de criminali, criminali și teroriști, fără nicio considerație pentru normele și reglementările internaționale, nu se sfiește să comită orice acțiune criminală pentru a acoperi eșecurile rușinoase ale celor nouă luni de război din Gaza, care au dus la masacrarea a zeci de mii de femei, bărbați și copii palestinieni”, se arată în declarație.

Mojtaba Amani, ambasadorul Iranului în Liban, spune că Iranul încă studiază detaliile legate de asasinarea lui Haniyeh.

„În ceea ce privește poziția Iranului cu privire la asasinarea lui Haniyeh – au trecut doar câteva ore de acum și până la asasinat. Trebuie să urmărim multe lucruri – și nu suntem încă disponibili pentru a lua o decizie finală”, a declarat Amani reporterilor din Beirut.

„Toate detaliile politice, inclusiv atacul de ieri din sudul Beirutului, sunt discutate”, a spus diplomatul, referindu-se la un atac israelian în suburbiile capitalei libaneze, care a vizat uciderea comandantului de vârf al Hezbollah, Fuad Shukr.

Citește și