• Israelul continuă curățenia promisă după atentatele Hamas din 7 octombrie anul trecut. Noaptea trecută intr-un un atac aerian asupra Teheranului l-a ucis pe liderul Hamas, Ismail Haniyeh – fost premier palestinian și din 2017 șeful biroului politic al Hamas.
  • Moștenitorul imperiului Hermes spune că averea lui de 13 miliarde de dolari s-a evaporat. Nicolas Puech, care a anunțat anul trecut că vrea să-și lase toți banii grădinarului după moartea sa, îl acuză pe fostul administrator al averii sale de fraudă – l-ar fi lăsat fără acțiuni.
  • După ce luni a adus României prima medalie de aur de la ediția asta a Jocurilor Olimpice, în seara asta David Popovici ne face să sperăm din nou – înoată în a doua finală în proba de 100 de metri liber de la ora 23:39.
  • Orban s-a gândit să le deschidă ușa rușilor și belarușilor și să le ofere așa-numitul card național celor care vor să lucreze în Ungaria. Acest „permis de ședere” îi ajută pe ruși să circule fără controale pe tot teritoriul Schengen.
  • În județul Tulcea au fost descoperite noi fragmente de dronă, care aparțin atacului rușilor aupra unor obiective civile și infrastructură portuară din Ucraina de săptămâna trecută – anunță Ministerul Apărării. Au fost cercetate toate zonele în care a fost semnalată posibilitatea căderii unor fragmente de drone.
  • Există si altfel de războaie. În drumul lui spre Casa Albă, Trump poate profita de efectele luptei pentru egalitate de gen. Cetățenii americani s-au săturat de prea multă egalitate prezentată forțat și sunt mai tentați să-i taxeze pentru asta pe democrați.
  • Sportivii români aduc aurul de la Paris, insa elevii noșstri se remarcă în Brazilia. Opt elevi români care au participat la Olimpiada Internațională de Lingvistică au câștigat o medalie de aur, trei de argint, două medalii de bronz și două mențiuni de onoare – 38 de țări au participat la competiție.
  • Gata cu așteptarea! Azi au apărut notele finale la examenul de titluarizare. Din cele 7.000 de note, 5.000 au fost modificate – 60% sunt mai mari și aproape 40% mai mici. Ministerul Educației a anunțat că s-au mai adăugat încă 800 de candidați pentru posturile de profesori.
  • Ministerul Educației vrea le mai dă profesorilor o ocupatie. Cere profesorilor să se adapteze noilor standarde profesionale așa încât să capteze atenția elevilor. Calitățile pe care trebuie să le aibă un profesor sunt empatia, responsabilitatea, să participe la activități de dezvoltare personală încontinuu. să fie creativi și să își cunoască bine elevii, arată proiectul despre profilul și standardele profesionale ale unui cadru didactic.
  • Birourile corporatiștilor din București se vor transforma în săli de clasa pentru elevi din școlile private. Deși există fonduri europene suficiente, școlile de stat sunt doar recondiționate și modernizate chiar dacă numărul elevilor crește de la an la an. Singura școală de stat unde elevii învață într-o clădire nouă e IG Duca, dar elevii nu vor rămâne acolo – e o soluție temporară până e reabiltată clădirea inițială.
  • De astăzi vei circula de la Pitești până la Constanța doar pe autostradă. Primul nod rutier dintre două autostrăzi, A0 ȘI A2, a fost inaugurat, în localitatea Glina. Și cu această ocazie, s-a deschis și circulația pe ultimii 10 Km ai lotului 1 de pe A0 Sud.
  • Tarom și-a anulat zborurile spre Beirut din cauza atacului israelian asupra Libanului. Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie și recomandă românilor să evite călătoriile în orice zona a Libanului.
  • Bolt vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități și lansează funcția Assist în România. Mașinile au spațiu special pentru scaunele cu rotile. În aplicație, selectezi direct categoria, după ce ai pus adresa. În România sunt peste 900 de mii de persoane cu nevoie speciale.
  • Nicușor Dan nu mai vrea blocuri cu înălțimea a 35 de etaje pe Șoseaua Progresului. Cartierele rezidențiale trebuie să ocupe doar 40% din teren, acesta ajung la 60% și nu poate fi acceptat de Consiliul General.
  • E oficial! Kylian Mbappe nu mai e doar fotbalist – e și proprietar de club. Mbappe a început luna cu transferul verii, când a plecat de la PSG la Real Madrid, și o încheie cu o tranzacție de aproape 20 de milioane de euro. Mbappe a cumpărat aseară pachetul de 80% din acțiunile clubului Caen, din Ligue 2.
  • Moștenitorul imperiului Hermes spune că averea lui de 13 miliarde de dolari s-a evaporat. Nicolas Puech, care a anunțat anul trecut că vrea să-și lase toți banii grădinarului după moartea sa, îl acuză pe fostul administrator al averii sale de fraudă – l-ar fi lăsat fără acțiuni.
  • Și-a îngrășat câinele prea tare și a ajuns după gratii! O australiancă i-a dat atât de multă mâncare animalului ei de companie, un câine de talie medie, încât acesta a ajuns să cântărească 54 de kilograme. Femeia a fost conamnată la 2 luni de închisoare și a rămas fără câine, care e acum în grija unui ONG.
  • Andrea Bocelli revine în România! Tenorul italian aduce la Oradea pe 17 noiembrie turneul prin care aniversează 30 de ani de carieră.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA